Sotia lui Laszlo Borbely, cercetata pentru marturie mincinoasa

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 15:30
5219 citiri
Sotia lui Laszlo Borbely, cercetata pentru marturie mincinoasa
Foto: zi-de-zi.ro

Melinda Borbely, sotia fostului ministru Laszolo Borbely, e acuzata de DNA de marturie mincinoasa, in cazul de coruptie in care sotul sau nu poate fi inculpat, din cauza imunitatiii parlamentare.

Melinda Borbely a sustinut in fata procurorilor DNA ca nu ar fi primit bani si nici alte foloase, constand in materiale de constructii.

Cu toate acestea, oamenii de afaceri care apar in dosarul DNA au fost interceptati in timp ce merg la cumparaturi cu sotia fostului ministru Borbely si discuta deschis despre materialele pe care trebuie sa le cumpere ca spaga pentru cuplul Borbely.

Borbely a scapat de dosarul penal - Parlamentul l-a scos basma curata

In interceptari, potrivit Realitatea tv, Laszlo Borbely apare inregistrat in timp ce ii recomanda si directorului Apelor Romane niste "baieti seriosi", pentru diferite lucrari la locuinta personala.

Laszlo Borbely, scapat de urmarirea penala datorita Parlamentului

Fostul ministru Laszlo Borbely, deputat UDMR, a scapat definitiv de trimiterea in judecata in dosarul in care era acuzat de fals in declaratii si trafic de influenta, pentru ca Parlamentul a refuzat sa dea avizul cerut de DNA in 2012.

In acest dosar au fost finalizate cercetarile incepute in 2011 si au fost trimisi, vineri, in judecata ceilalti inculpati, doi oameni de afaceri si consilierul fostului ministru.

Frunda: Basescu se amesteca in campanie prin cererea pentru Dobre si Borbely

Conform rechizitoriului DNA, in cursul anului 2011, inculpatul Ioan Ciocan i-a remis lui Laszlo Borbely prin intermediul consilierului sau personal foloase necuvenite, constand in renovarea si utilarea apartamentului ministrului, in valoare de 80.952 lei.

La schimb, ministrul urma sa-si exercite influenta asupra unor functionari din cadrul Administratiei Nationale "Apele Romane" (institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor) sa favorizeze firma la diferite licitatii prin Administratiile Bazinale din teritoriu.

Borbely, 19 contracte contracte in schimbul renovarii unui imobil

S.C. Lescaci Com SRL Negresti Oas, a incheiat in perioada 2010 - 2011, cu unitati din subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane" un numar de 19 contracte de executie de lucrari si numeroase acte aditionale la aceste contracte, toate avand ca obiect regularizari, amenajari, indiguiri sau recalibrari ale cursurilor unor ape aflate in administrarea unitatilor susmentionate. Valoarea totala a acestor 19 contracte s-a ridicat la suma de 295.037.846 lei (inclusiv TVA).

Deputatii juristi au respins cererea lui Basescu de reluare a votului in cazurile Borbely si Dobre (Video)

In aceeasi perioada, inculpatul Petru Anton Molnar Anton i-a remis lui Laszlo Borbely foloase necuvenite constand in reamenajarea si extinderea unui imobil, proprietate extratabulara a acestuia, in valoare de 112.199 lei.

La fel ca si in primul caz, ministrul urma sa-si exercite influenta asupra unor functionari din cadrul A.N. "Apele Romane" pentru a favoriza firma acestuia la licitatii.

In cursul anilor 2010 - 2011, S.C. Azimut SRL Acatari a incheiat cu Administratia Nationala "Apele Romane" un numar de trei contracte de specialitate avand ca obiect lucrari hidrotehnice si doua contracte de lucrari in subantrepriza cu S.C. Lescaci Com SRL Negresti Oas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Borbely sotie Melinda marturie mincinoasa, #DNA Melinda Borbely marturie mincinoasa , #DNA