Borbely promite o retea nationala de colectare selectiva a deseurilor

Joi, 05 August 2021, ora 17:511147 citiri
Borbely promite o retea nationala de colectare selectiva a deseurilor
foto: verticalonline.ro

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a declarat, joi, ca va fi demarat in curand un program de dotare a oraselor cu containere pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Borbely sustine ca a gasit producatori de ambalaje interesati de reciclarea deseurilor, pe care urmeaza sa le foloseasca apoi ca materie prima.

"Producatorii sunt foarte interesati de astfel de ambalaje (reciclabile). Ei sustin acest sistem si vom porni cat de curand o retea nationala de containere tipizate in toate orasele, care vor asigura o adunare selectiva a acestor deseuri", a declarat ministrul Mediului.

Vom primi bani pentru PET-urile reciclate

De asemenea, Borbely sustine ca Romania s-a incadrat in cerintele impuse de UE, referitoare la colectarea selectiva a deseurilor.

Potrivit unor date cu privire la colectarea selectiva a deseurilor, Romania s-a incadat la cerintele impuse de Uniunea Europeana, a sustinut ministrul.

"Stam destul de bine la colectarea pet-urilor. Avem parametri europeni de 45% pentru anul 2009 si am adunat 55%. Nu stam bine cand e vorba de mizerie si gunoi in parcuri naturale, ape, etc. Unele autoritati nu au inteles ca au obligatia sa adune selectiv aceste materiale reciclabile: hartie, plastic, sticla", a precizat ministrul.

Cu toate acestea, Borbely a apreciat ca meritul nu este al autoritatilor, ci al companiilor private interesate de adunarea acestor deseuri pentru reciclare.

Romanii de la oras si-ar selecta deseurile pentru reciclare