Borbely nu exclude sustinerea altui prezidentiabil: Nu stim ce candidat al dreptei va fi

Marti, 25 Iunie 2013, ora 16:28
1631 citiri
Borbely nu exclude sustinerea altui prezidentiabil: Nu stim ce candidat al dreptei va fi

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat ca Uniunea nu si-a stabilit candidatul la alegerile prezidentiale, fara sa excluda insa sustinerea unui candidat al dreptei pentru functia de presedinte al Romaniei.

Intrebat daca UDMR ar putea sustine un candidat al dreptei la prezidentiale, potrivit apelului facut vineri de liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, deputatul UDMR a raspuns: "Nu ne preocupa aceasta chestiune".

"Anul viitor vom discuta cum, ce, vom porni sau nu candidat propriu, pe cine vom sustine. Deci e total prematura treaba si nu e decat o declaratie si nimic mai mult. N-am discutat nimic in cadrul UDMR despre ce vom face anul viitor la prezidentiale. E total devreme ca sa discutam aceste lucruri, vom discuta la inceputul anului viitor", a spus Laszlo Borbely, pentru Ziare.com.

La intrebarea daca anul 2014 nu este tarziu pentru anuntarea candidatului UDMR la prezidentiale, vicepresedintele politic al Uniunii a raspuns: "Nu stiu ce candidat al dreptei va fi".

"Pana cand nu stim ce candidat al dreptei sau al altui partid va fi... Stim deocamdata cine va fi probabil candidatul USL, atat si nimic mai mult. Deocamdata", a completat liderul UDMR.

In schimb, Borbely a subliniat ca la alegerile europarlamentare din mai 2014, Uniunea va merge separat de alte formatiuni: "La europarlamentare e clar ca vom merge singuri, cum am mers totdeauna, nici nu se pune problema sa mergem altfel. Noi mergem pe liste proprii, asa cum am mers si pana acum".

MRU ar vrea candidatura unica la prezidentiale, cu UDMR

Presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a lansat vineri, la Sfantu Gheorghe, un apel catre UDMR de a sustine viitorul candidat al fortelor de dreapta la presedintia Romaniei.

"O candidatura unica la prezidentiale are ca scop strategic reechilibrarea vietii politice in Romania", a spus Mihai Razvan Ungureanu, mentionand ca in acest caz sansele de victorie ar fi in mod evident sporite, intrucat UDMR este o forta politica importanta.

Ungureanu a declarat ca Forta Civica este deschisa colaborarii politice cu toate formatiunile din cadrul Partidului Popular European (PPE), la care vrea sa adere, prin urmare este deschis inclusiv colaborarii cu UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Laszlo Borbely candidat UDMR prezidentiale, #MRU candidat prezidentiale UDMR, #UDMR candidat prezidentiale dreapta , #UDMR