Borbely, dupa decizia plenului: S-a facut dreptate! Pot rasufla usurat (Video)

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 15:02
2626 citiri
Borbely, dupa decizia plenului: S-a facut dreptate! Pot rasufla usurat (Video)
Foto: Realitatea Tv

Fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely a declarat, imediat dupa ce plenul Camerei Deputatilor a votat impotriva solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale pe numele sau, ca s-a facut dreptate si poate, pentru prima oara in ultimele 14 luni, sa rasufle usurat.

"Ca cetatean al acestei tari, am simtit totdeauna ca trebuie sa imi prezint punctul de vedere in comisie, este un semnal foarte clar ca e vorba de respectul fata de oricine, de demnitatea cetateanului din Romania. Dupa aceste 14 luni de zile este prima zi cand pot sa spun ca am rasuflat usurat, s-a facut dreptate", a spus Borbely.

Acesta a spus ca aspectul cel mai important nu este votul din plen, ci acela din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Borbely a explicat ca Parlamentul si Comisia Juridica nu decid asupra ridicarii imunitatii, ci arata doar daca sunt de acord cu cererea procurorilor.

"Cel mai important este decizia Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Sa fie foarte clar, comisia si plenul Camerei nu decid asupra ridicarii imunitatii, ci decid daca sunt de acord, spriritul Constitutiei este acesta, Parlamentul fiind autoritatea care-si spune punctul de vedere, daca sunt acele date justificate in cerere sau nu, pentru a preintampina unele abuzuri ale institutiilor statului", a mai spus fostul ministru.

Plenul Parlamentului a decis, marti, sa nu inceapa urmarirea penala ceruta de procurori pe numele lui Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat pentru Administratie, si Laszlo Borbely, fostul ministru al Mediului.

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului de urmarire penala fata de Laszlo Borbely, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Pe 5 aprilie, Laszlo Borbely a demisionat din functia de ministru al Mediului, iar interimatul a fost asigurat de premierul Ungureanu. "Nu mi-a cerut nimeni sa-mi dau demisia", a afirmat Laszlo Borbely, in prima sa aparitie televizata dupa demisia din functia de ministru al Mediului.

Deputatii decid marti soarta penala a lui Laszlo Borbely

Referatul DNA Oradea intocmit in cazul lui Laszlo Borbely are 32 de pagini si explica cele trei acuzatii aduse fostului ministru al Mediului din partea UDMR, doua de trafic de influenta si una de fals in declaratii.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Borbely urmarire penala Parlament, #Borbely penal decizie Parlament, #Borbely trafic influenta mediu , #ministrul Mediului