Laserele medicale care tratează multe dintre afecţiunile dermatologice şi estetice vara!

Advertorial
Marti, 17 Mai 2022, ora 17:06
12899 citiri
Laserele medicale care tratează multe dintre afecţiunile dermatologice şi estetice vara!
FOTO: skin-med.ro

Trăim într-o perioadă propice dezvoltării rapide a tehnologiilor medicale şi e necesar să fim la curent cu tot ceea ce apare nou în domeniul sănătăţii / frumuseţii. In felul acesta, vom putea accesa la momentul potrivit exact ceea ce ni se potriveşte şi ceea ce ne aduce beneficii. Sănătatea înseamnă o stare de bine şi încredere în sine. Cele mai moderne terapii laser aduc tehnologie şi eficienţă în afecţiunile vasculare, acnee, epilare sau în îndepărtarea ridurilor. Laserul tratează şi întinereşte, este soluţia de tratament cea mai modernă, cu eficienţa cea mai sporită, care ne scapă de injecţii sau bisturiu într-o gamă largă de afecţiuni şi din zona estetică. Despre laserele-minune, care pot fi folosite inclusiv vara, cel mai fierbinte anotimp al anului, pentru a trata eficient cele mai frecvente afecțiuni ale pielii, ne vorbeşte Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti.

Acneea, o problemă contemporană! Incă ne confruntăm cu un număr crescut de cazuri grave, atât în rândul adolescenților, cât şi al adulților. Peste 75% dintre cazuri sunt adolescenți cu forme severe, inflamatorii de acnee. Ritmul de viață şi alimentația dezordonată şi nesănătoasă agravează această patologie, ale cărei consecințe le reversăm cu greutate.

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti: “Vestea bună este că, din punct de vedere tehnologic, înregistrăm o evoluție marcantă în domeniul dermatologiei şi avem la dispoziție o serie de tehnologii laser şi topice pentru tratamente locale minim invazive, cu controlul complet al leziunilor de acnee. Laserul în acnee este acum utilizat pentru toate formele active, adesea în combinații de tratament, la indicația medicului specialist şi se poate interveni atât asupra leziunilor active, cât şi asupra urmelor, precum semnele roşii/pigmentate sau cicatricilor deprimate. Medicul este cel care decide protocolul de tratament. Terapia cu laser se adresează atât leziunilor active de acnee, cât şi cicatricilor. Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea fiind rapidă, iar efectul menținându-se mult timp.”, precizează ea.

Dr. Amalia Anghel ne explică în continuare ce tipuri de lasere putem folosi vara şi care sunt indicațiile pentru fiecare...

Ce tratezi cu Laserul CLEAR SKIN?

Acest laser diminuează flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene. Se reduce, de asemenea, activitatea glandelor sebacee, care secretă sebum în cantitate mai mică, mai fluid. In acelaşi timp, el provoacă o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen şi elastină, corectând cicatricile postacnee. Lungimea de undă utilizată este dedicată acțiunii asupra glandei sebacee cu reorganizarea epidermului şi drenajul acesteia, reducerea secreției de sebum şi efect antiinflamator. Procedurile nu sunt dureroase, iar pacientul se poate întoarce la activitățile zilnice pentru că pielea nu a fost afectată şi nu are nevoie de o perioadă de vindecare.

Ce tratezi cu Laserul CLEAR LIFT?

Este o procedură extrem de eficientă, care se poate efectua în pauza de prânz. ClearLift reprezintă cea mai modernă tehnologie de rejuvenare a pielii și tratare a cicatricilor, prin stimularea producției intrinseci de colagen cu ajutorul laserului. Folosită în special la nivelul feței și gâtului, ClearLift combină energia laser nonablativă YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, pentru a reda pielii elasticitatea pierdută în timp, astfel încât volumul facial să devină din nou, mai estetic.

Este o tehnologie ALMA LASERS, lider mondial în domeniul laserelor medicale, adaptată platformei Harmony.

“Vorbim despre un laser diferit. Comparativ cu platformele precedente bazate pe efect caloric, acesta se bazează pe efect mecanic, unde de șoc transmise direct în profunzime, epiderm profund și/sau derm, în funcție de efectele pe care le țintim. Aceste unde stimulează procesele noastre proprii de sinteză activă. Are o mare versatilitate, poate fi folosit în orice anotimp, corectând o serie de tulburări la nivel epidermic sau dermic precum cicatrici, modificări de textură, pori dilatați. Tehnologia permite adaptarea distanței focale pentru a penetra pielea la nivelul dorit, lăsând epidermul superficial integru, pielea se poate înroși ușor, eritem ce se remite rapid, în maxim 30 minute.”, explică Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti.

Reîntinerirea bazată pe ClearLift este un proces gradual, în care efectele de lifting și de creștere a elasticității se văd pe parcursul a câtorva săptămâni, fiind recomandate minim 4 ședințe, la fiecare 4 săptămâni.

“E important să vă programați ședințele de rejuvenare la intervale de o lună, astfel încat rezultatele terapiei să se suprapună peste procesul natural de remodelare facială, turoverul epidermic și sinteza fibrelor dermice de colagen și elastină.”, adaugă expertul.

După ce se efectuează numărul recomandat de sesiuni, în funcție de nevoile pacientei, este de dorit ca după 6 luni să se realizeze o ședință de întreținere.

ClearLift reduce dimensiunea porilor și ridurile fine de pe față și gât, fiind utilizabil chiar și pe zonele sensibile. Astfel, majoritatea pacientelor aleg să își trateze toată fața pentru a da timpul înapoi. Cele mai multe lasere nu pot fi folosite pe zona din jurul ochilor, dar ClearLift poate ajuta această zonă să își recapete tinerețea.

Dr. Amalia Anghel: “Poate fi folosit pe pleoapa inferioară, pe șanțurile nazolabiale, pe ridurile marionetă, pe gât, decolteu sau chiar pe fața dorsală a mâinilor. Acest lucru este posibil pentru că tehnologia ClearLift acționează în țesutul subcutanat, la aproximativ 3 mm sub piele și stimulează producerea colagenului fără a afecta epidermul. Și semnele reziduale ale cicatricilor sunt corectate cu ajutorul acestui laser de rejuvenare.”.

Ce tratezi cu laserele de tip vascular?

Leziunile vasculare sunt de diferite forme, iar tratamentele eficiente, care duc la vindecarea lor sunt, de asemenea, diferite. Specialiștii dermatologi din cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București, ne propun unul dintre cele mai performante lasere vasculare ale momentului: laserul Dye VL, disponibil pe platforma Harmony de la Alma Lasers. O dată cu venirea vremii însorite, acesta este recomandat pacienților ce prezintă afecțiuni sau leziuni vasculare cum ar fi: rozaceea, telangiectaziile faciale, angioame și spider angioame sau chiar malformații venoase și poikilodermii.

Ce tratezi cu laserele ablative?

Semnele reziduale ale cicatricilor sunt corectate chiar și vara cu ajutorul laserului ablativ CO2, cu mențiunea că înainte și după tratament este obligatoriu să folosim crème/spray-uri cu factor de protecție maximală (SPH50%). Laserele ablative asociază efectul termic stimulator cu minimă ablație, pentru acestea existand un timp de recuperare de 5-6 zile, în care pielea este roşie şi se va exfolia. Este extrem de benefic pentru cicatricile profunde.

Epilarea definitivă cu Laserul SOPRANO TITANIUM, regele laserelor!

In prezent, epilarea definitivă cu laser este cea mai răspandită procedură de estetică. “Intr-adevăr, laserul este şi soluția ideală pentru îndepărtarea părului nedorit. Epilarea laser definitivă trebuie efectuată într-o clinică dermatologică, deoarece acest aparat este unul medical, din punctul de vedere al tehnologiei folosite. Soprano Ice Titanium/Platinum este tehnologia laser de ultimă generație, top la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității. Niciun alt laser de pe piață nu atinge performanțele acestui laser-rege!”, susține Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti.

Soprano Ice Platinum/Titanium combină trei lungimi de undă diferite și este eficient pentru toate tipurile de piele, toate tipurile de pilozitate și pe tot parcursul anului, putând fi utilizate chiar și pentru pielea bronzată în maximă siguranță. Procedurile sunt rapide, uşoare, lipsite de durere şi confortabile pentru pacient, asigurând cele mai bune rezultate clinice. Ceea ce aduce nou Titanium este un aplicator quatro (4 cm) cu eficientizarea în timp a acestui tratament (durata fiind acum înjumătățită) și optimizarea mecanismului de răcire (grație căruia tratamentul este lipsit de orice urmă de durere).

Dr. Amalia Anghel: „Tehnologiile laser în permanentă expansiune au reprezentat o piatră de temelie în dermatologia clasică, dar și estetică. Doar cu ajutorul acestora reușim a trata unele afecțiuni, a corecta și controla probleme care pană acum nu aveau soluție, în deplină siguranță pentru pacient. La clinica Skinmed, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti, sănătatea este o stare de bine pe care reușim să o menținem în timp!”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
În weekend, forțele coaliției formate din Israel, Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Iordania și alți parteneri au împiedicat un atac aerian major al Iranului asupra Israelului. Potrivit...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#lasere, #dermatologie bucure ti, #epilare laser, #lasere medicale, #skinmed clinic, #dr Amalia Anghel, #epilare definitiva, #laser vascular, #acnee , #stiri sanatate