Descoperire neobișnuită a astronomilor: Un super laser găsit în spațiu VIDEO

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 06:01 8453 citiri
Un megalaser a fost descoperit în spațiu FOTO / India Times

Un grup internațional de astronomi conduși de Universitatea Curtin din Perth, Australia, care a realizat un amplu studiu publicat în luna aprilie 2022 în revista The Astrophysical Journal Letters, a descoperit une mega laser spațial.

Acesta este un megamaser, o structură formată din coliziunea a două galaxii, iar strălucirea sa a călătorit 5 miliarde de ani lumină pentru a ajunge pe Pământ.

Megamaserul este un obiect cosmic, iar laseul descoperit este o lumină puternică cu o lungime de undă radio, fiind detectată de la cea mai mare distanță față de planeta noastră, din adâncul universului, potrivit India Times.

Astronomii care au descoperit mega laserul au folosit telescopul MeerKAT din Africa de Sud l-au numit Nkakakatha, un cuvânt din isiZulu, ce înseamnă ”marele șef”.

”Este impresionant că, doar într-o singură noapte de observații spațiale, am descoperit deja un megamaser record. Asta arată cât de bun este telescopul”, a spus Marcin Glowacki, astronom la Universitatea Curtin din Perth, Australia și autor al studiului.

"Colosul” cu o înălțime de 524 de metri care a lovit catastrofal: Cum a fost înghițită coasta Alaskăi VIDEO

Un maser este echivalentul unor microunde ale unui laser. În loc să emită lumina vizibilă cu ochiul uman, un maser emite lungimi de unde radio, care sunt stimulate și amplificate, potrivit experților.

În general, aceste emisii sunt produse de un obiect care este absolut colosal, spre exemplu, găurile negre supermasive active pot produce megamasere.

Sursa megamaserului detectată de Glowacki și colegii săi este doar una, o galaxie denumită WISEA J033046.26-275518.3, cunoscută acum și sub numele de Nkalakatha.

Catastrofa globală va lovi Pământul, ultimul avertisment al oamenilor de știință: ”Acum sau niciodată” VIDEO

”Când două galaxii precum Calea Lactee și Andromeda se ciocnesc, razele de lumină ies din coliziune și ele pot fi văzute la distanțe cosmologice”, a spus astrofizicianul Jeremy Darling de la Universitatea Colorado, Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News