Ce fel de lapte praf este recomandat pentru copii de peste un an?

Advertorial
Joi, 29 Decembrie 2022, ora 11:09
6061 citiri
Ce fel de lapte praf este recomandat pentru copii de peste un an?

În primul an de viață al copilului, laptele este principala metodă de hrănire, chiar dacă alimentația acestuia începe să se diversifice după 6 luni. Bebelușii pot fi hrăniți fie cu lapte matern, fie cu lapte praf, în funcție de nevoile acestuia și de posibilitatea mamei de a alăpta.

Dacă în ceea ce privește alăptarea, specialiștii recomandă să se continue și după vârsta de 2 ani, chiar mai mult, când vine vorba despre laptele praf, există o serie de controverse, în special cu privire la nevoia organismului copiilor de ingredientele pe care acesta le conține.

Este recomandat sau nu să se continue hrănirea cu lapte praf după vârsta de un an?

În general, alimentația unui copil cu vârsta de un an este una variată, care cuprinde toate categoriile de alimente, astfel că nevoia de a completa alimentația cu lapte praf nu mai este la fel de mare. De aceea, mulți părinți optează pentru înlocuirea laptelui praf cu lapte de vacă integral.

Cu toate acestea, formulele de lapte praf sunt îmbogățite cu vitamine și minerale care pot fi foarte utile organismului copiilor, pentru a se dezvolta armonios. În timp ce unii au preferințe numai pentru anumite alimente, excluzandu-le aproape complet pe altele, alți copii mănâncă foarte puțină hrană solidă. Drept urmare, aceștia au nevoie de suplimentarea acesteia cu formule de lapte praf adaptate vârstei lor.

Care este laptele potrivit pentru copiii de peste un an?

Formulele de lapte praf sunt dezvoltate de producători ținând cont de nevoile și de aportul nutrițional de care are nevoie un bebeluș în fiecare etapă de dezvoltare a sa. De aceea, pe piață există mai multe tipuri de lapte praf, de la cele pentru nou-născuți sau chiar pentru cei născuți prematur, la laptele praf de completare – pentru cei care au început diversificarea – și până la laptele praf de creștere, care se adresează copiilor cu vârsta de peste un an sau chiar 2.

Menținerea acestui tip de lapte praf în alimentația copiilor poate contribui la compensarea deficiențelor nutriționale care pot apărea în cazul celor care sunt diversificate.

Atac rusesc cu drone la Odesa. Nouă persoane au fost rănite, printre care doi bebeluși FOTO/VIDEO
Atac rusesc cu drone la Odesa. Nouă persoane au fost rănite, printre care doi bebeluși FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat un atac cu drone asupra Ucrainei care a rănit nouă persoane în portul Odesa de la Marea Neagră, dintre care patru copii. Capitala Kiev a fost și ea vizată, au anunţat...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#lapte praf, #tipuri lapte praf, #lapte praf proteine, #alaptare, #bebelusi , #stiri sanatate