Cât te costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Laponia, locul în care basmele devin realitate VIDEO

Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 23:55
3756 citiri
Cât te costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Laponia, locul în care basmele devin realitate VIDEO
Laponia FOTO: Unsplash.com

Laponia este un vis care poate să devină realitate în special pentru cei mici, dar și pentru adulții care sunt fermecați de magia sărbătorilor.

Plimbări în sănii trase de reni sau de câini husky, o întâlnire cu Moș Crăciun, ateliere de ornat dulciuri, la care se adaugă șansa de a vedea un adevărat spectacol al luminilor pe cer.

Cât costă o vacanță în Laponia

Pentru o astfel de vacanță în Laponia, prețurile pornesc de la 2.000 euro pentru o persoană. În acest preț, sunt incluse cazarea timp de 4 nopți, dar și biletul de avion dus-întors.

Dacă vreți să călătoriți alături de copii în Laponia, prețul se schimbă în funcție de vârsta acestora. Astfel la un hotel de 2 stele din Laponia, doar cu o masă inclusă pe zi, fără transportul asigurat, trebuie să achitați în jur de 2500 de euro.

În Laponia, poți să vezi Aurora Boreală

Magicele aurore boreale sunt vizibile opt luni pe an, de la mijlocul lunii august până la jumătatea lunii aprilie, în Rovaniemi, Laponia. Culori aprinse joacă pe cer, care devine predominant verde, un fenomen natural impresionant.

Puteți aștepta să vedeți singuri acest spectacol, sau puteți opta pentru un tur organizat în acest sens. Concret, în Rovaniemi, puteți merge într-un tur de trei ore cu un ghid, în care veți ”vâna” cele mai bune locuri pentru a vedea spectacolul de pe cer.

Totodată, veți beneficia de transport de la și spre cazare, veți avea parte de o cină tradițională și puteți primi și haine groase dacă nu v-ați dus suficient de echipați. O astfel de activitate, pentru doi adulți și un copil, costă în jur de 1000 de lei.

Plimbări cu sania trasă de câini husky

În țara lui Moș Crăciun, câinii husky sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor, fiind tratați ca parte din familie. Sunt iubitori, rapizi și inteligenți, astfel că se vor bucura întotdeauna de prezența oamenilor.

Puteți face o plimbare cu sania trasă de câini pentru a admira peisajele, iar joaca de după este inclusă.

O astfel de experiență durează circa două ore, iar plimbarea cu câinii se întinde pe 2-5 kilometri. Se adaugă hainele groase, dacă este necesar, dar și gustări și un ghid. Prețul este de circa 1.800 de lei.

Descoperă SantaPark

Este o lume magică în care copiii pot explora Peștera de Crăciun. Pot vedea galeria de gheață, admira o colecție de sculpturi de gheață impresionante. Pot merge chiar merg într-o excursie la fabrica de jucării a lui Santa.

Întâlnirea cu Moș Crăciun

Rovaniemi este oficial orașul natal al lui Moș Crăciun, unde există trei mari atracții.

Satul Moș Crăciun este locul în care puteți vedea biroul lui și oficiul poștal unde ajung scrisorile copiilor din întreaga lume.

Parcul Moș Crăciun este mai mult un parc tematic, cu plimbări și spectacole pentru cei mici.

Între timp, Jolukka este o atracție rurală, unde copiii se pot petrece cu spiridușii lui Moș Crăciun în orice moment al anului, pot merg la pescuit, pot avea grijă de reni și culege fructe de pădure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#laponia mos craciun, #vacanta, #familie, #copii, #preturi , #Craciun