De unde provin coroanele dentare "de aur" găsite într-o cameră de tortură folosită de ruși. Vibrator, lăsat în urmă de invadatori

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 12:40 13420 citiri
Obiectele descoperite în camera de tortură FOTO Twitter

Jurnaliştii germani de la Bild au realizat un reportaj în satul eliberat Pisky-Radkivski, din regiunea Harkov, unde forțele armate ucrainene au găsit anterior o cameră de tortură a ocupanţilor ruşi.

"O cameră de tortură în Pisky-Radkivski. Două fotografii: o mască de gaz care a fost pusă pe capul unei victime acoperită cu o cârpă mocnind și îngropată de vie; și o cutie de coroane dentare de aur. Un mini-Auschwitz. Câte vor mai fi găsite în Ucraina ocupată?", suna postarea pe Twitter făcută pe data de 4 octombrie de Ministerul Apărării din Ucraina.

Reportajul jurnaliștilor germani indică faptul că reporterii au găsit localnici care au confirmat existența camerei de tortură.

Pe de altă parte, dinții găsiți nu par să provină de la morți sau de la oamenii torturați, ci de la pacienți ai unui stomatolog local.

„Acele coroane dentare arată ca cele din cabinetul meu, care mi-a fost jefuit”, a spus Serghei (60 de ani), localnicul căruia reporterii i-au prezentat fotografia care a făcut înconjurul internetului. „Sunt singurul dentist de aici. Deci, dacă au fost găsiți aici, trebuie să fie ai mei”, mai spune bărbatul.

Serghei, dentistul ucrainean care spune că respectivele coroane dentare i-au fost furate FOTO Bild

Doctorul bănuiește că rușii au furat coroanele dentare pentru că aveau impresia că sunt din aur adevărat (de fapt, sunt confecționate din oțel inoxidabil) sau pentru că voiau să-i înspăimânte pe localnici. „Vecinii mi-au spus că rușii se pare că au folosit lada cu coroane pentru a speria oamenii din sat”, a spus Serghei.

Când a fost întrebat dacă coroanele dentare ar putea proveni de la oameni morți, medicul dentist a spus: „O, Doamne, nu! Sunt de la oamenii pe care i-am tratat de-a lungul anilor. Le-am scos pentru că erau defecte”.

Pe de altă parte, jurnaliștii germani au discutat cu un localnic care a fost torturat de invadatorii ruși în camera improvizată: "M-au luat pur și simplu cu ei. M-au bătut și mi-au spus: „Dacă nu lucrezi cu noi, te împușcăm în picioare”. Un altul i-a replicat: „De ce să-l împușcăm în picioare. O să-i facem capătul ca și celuilalt”. Și camera și acoperișul erau pline de găuri de gloanțe. Cred că au vrut să-i sperie pe cei care au venit înaintea mea", le-a spus localnicul de 46 de ani jurnaliștilor.

Locuitorii din zona camerei de tortură spun că auzeau în permanență strigăte de durere. Investigatorii care anchetează cazul au prezentat în media inclusiv fotografia unui vibrator descoperit în încăperea improvizată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News