Cine e sportivul de top care nu s-a vaccinat anti-Covid și a pierdut peste 100 de milioane de dolari

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 13:31 2380 citiri
Kyrie Irving

Baschetbalistul echipei Brooklyn Nets, Kyrie Irving, a declarat că decizia de a alege să nu se vaccineze împotriva Covid-19 l-a costat 100 de milioane de dolari, informează BBC.

Sezonul trecut, Irving, în vârstă de 30 de ani, nu a putut juca în meciurile de acasă ale lui Nets până în martie, din cauza interzicerii de către New York a persoanelor nevaccinate în spaţiile închise.

Disponibilitatea lui pentru meciurile în deplasare depindea şi de cerinţele de vaccinare ale diferitelor state.

Irving, ales de şapte ori în All Star Game, spune că decizia sa de a nu se vaccina l-a costat o prelungire a contractului cu patru ani.

„Am renunţat la patru ani, 100 şi ceva de milioane de dolari când am hotărât să nu fiu vaccinat şi asta a fost decizia”, a spus el.

„Fă contractul, vaccinează-te sau nu te vaccina şi există un nivel de incertitudine cu privire la viitorul tău, dacă vei fi în această ligă, dacă vei fi în această echipă, aşa că a trebuit să mă ocup de acea circumstanţă din viaţa reală de a-mi pierde locul de muncă pentru această decizie", a menţionat Iriving.

Noul sezon NBA începe pe 18 octombrie, iar Irving va juca pentru Nets pe o ofertă de 36,5 milioane de dolari, dar ar putea deveni jucător liber vara viitoare.

El se aşteptase să semneze un nou contract în 2021.

„Trebuia să ne dăm seama de toate acestea înainte de cantonamentul de anul trecut”, a spus Irving. „Şi pur şi simplu nu s-a întâmplat din cauza statutului meu de nevaccinat. Aşadar, le-am înţeles ideea şi a trebuit să trăiesc cu asta. A fost o pastilă greu de înghiţit, sincer", a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0