Pleacă și Mbappe la arabi? Decizia de ultimă oră luată de PSG

Marti, 25 Iulie 2023, ora 11:05
2064 citiri
Pleacă și Mbappe la arabi? Decizia de ultimă oră luată de PSG
Kylian Mbappe

Clubul Paris Saint-Germain a autorizat echipa Al-Hilal să discute cu Kylian Mbappe în vederea unui transfer la gruparea saudită, dispusă să plătească 300 de milioane de euro în schimbul superstarului fotbalului francez, a anunţat o sursă apropiată de aceste negocieri, citată de AFP.

"PSG a autorizat-o pe Al-Hilal să negocieze cu Kylian Mbappe, pe baza unui transfer de 300 de milioane de euro", a declarat sursa respectivă.

Paris Saint-Germain a primit o scrisoare de la clubul din Riad, cu o ofertă fermă şi o cerere de permisiune de a-i oferi un contract lui Mbappe. Totuşi, un astfel de transfer s-ar putea face doar cu acordul jucătorului, care nu şi-a exprimat niciodată interesul pentru campionatul Arabiei Saudite, spre deosebire de ceea ce a spus în trecut despre o posibilă trecere la Real Madrid, club cu care a fost foarte aproape să semneze în urmă cu un an.

Potrivit aceleiaşi surse, multe cluburi europene s-au arătat interesate de Mbappe după ce PSG a anunţat că jucătorul nu va participa la turneul de pregătire din Asia alături de colegii săi de la PSG, deschizând calea unei vânzări a vedetei pariziene.

"Mai multe cluburi dau dovadă de creativitate şi oferă formule care includ un jucător de top în balanţă plus un transfer. Asta deschide piaţa pentru mai multe cluburi", a precizat această sursă.

Mbappe (24 de ani) a refuzat să activeze opţiunea din contractul său cu PSG, care îi poate prelungi şederea pe Parc des Princes până în iunie 2025, lucru care i-a înfuriat pe oficiali clubului parizian. Din acest motiv, căpitanul selecţionatei Franţei a fost lăsat în afara lotului deplasat de PSG în Asia şi a fost informat că are două variante: îşi prelungeşte contractul cu PSG scadent în 2024 sau, în caz contrar, trebuie să se transfere la o altă formaţie în această vară, pentru a nu pleca liber anul viitor.

Atacantul francez, campion mondial cu selecţionata ţării sale în 2018 şi finalist la Cupa Mondială 2022 din Qatar, a stârnit interesul mai multor cluburi de top în ultimele zile, printre acestea Chelsea Londra, Manchester United, Tottenham Hotspur şi FC Barcelona.

Conducătorii lui PSG îl suspectează însă pe Mbappe că s-ar fi înţeles deja cu Real Madrid în vederea unui transfer la clubul din capitala Spaniei, în vara anului 2024, când îi expiră actualul contract cu parizienii.

Mbappe, care a anunţat anterior că doreşte să îşi ducă până la capăt contractul cu PSG, se antrenează în prezent la centrul de pregătire al clubului parizian, alături de ceilalţi jucători lăsaţi în afara lotului pregătit de Luis Enrique.

Ce rușine a evitat PSG în meciul în care putea câștiga titlul
Ce rușine a evitat PSG în meciul în care putea câștiga titlul
Paris Saint-Germain a remizat, 3-3, cu Le Havre după ce a egalat pe final de meci, amânând sărbătorirea titlului de campioană a Franţei cu patru zile înainte de semifinala tur cu Borussia...
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Echipa franceză PSG a învins miercuri, în deplasare, scor 4-1, formaţia Lorient, în etapa a 29-a din Ligue 1. PSG s-a impus la Lorient prin golurile marcate de cei doi jucători pe care...
#Kylian Mbappe, #psg, #transfer , #stiri fotbal