Laura Codruța Kövesi s-a întâlnit cu Maia Sandu la Chișinău. Ce au stabilit cele două demnitare în privința marilor corupți fugari

Marti, 12 Iulie 2022, ora 12:58 3731 citiri
Laura Codruța Kovesi și Maia Sandu, în timpul întâlnirii de la Chișinău FOTO Facebook/ Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova a primit-o marți, 12 iulie, la Chișinău, pe Laura Codruța Kövesi, șefa Parchetului European (EPPO).

Întrevederea dintre cele două demnitare a avut loc în cadrul proiectului pentru combaterea corupției inițiat de administrația prezidențială din Republica Moldova.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, admite într-o postare pe Facebook că progresele în acest domeniu vin mai greu.

Problemele întâmpinate de Moldova au legătură în special în cazul investigării corupției mari sau în identificarea și recuperarea activelor transferate peste hotare.

"Aici, avansarea investigațiilor depinde de colaborarea cu procurorii din alte jurisdicții. Contăm, în acest context, pe cooperarea dintre organele de urmărire penală din Republica Moldova și procurorii din cadrul Parchetului European (EPPO), prima instituție de urmărire penală la nivelul UE.

Am discutat aceste lucruri, astăzi, cu Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, care se află într-o vizită la Chișinău. Am salutat faptul că Procuratura Generală și șefa Parchetului European vor semna un acord de colaborare în acest sens. Contăm pe ajutorul EPPO în investigarea fraudelor comise de fugarii de justiția moldovenească în ultimii ani, dar și în supravegherea utilizării de către Republica Moldova a fondurilor europene.

Republica Moldova s-a angajat să avanseze în procesul de integrare europeană, iar funcționarea justiției și combaterea corupției rămân determinante în acest parcurs", scrie Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News