Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Două ceaiuri care te vor ajuta să ai o viaţă mai sănătoasă

Advertorial
Miercuri, 31 August 2022, ora 14:46
5158 citiri
Două ceaiuri care te vor ajuta să ai o viaţă mai sănătoasă
FOTO: ikombucha.ro/

S-a dovedit că ceaiul este una dintre băuturile cu cele mai bune proprietăţi pentru sănătate şi de aceea este important să alegi corect ceaiul pe care îl bei. Noi recomandăm să fie utilizate de fiecare dată ceaiuri naturale care să vină însoţite de proprietăţi benefice pentru sănătate. Iată două idei de ceai.

Ce este kombucha? La ce foloseşte? Ce beneficia aduce?

Kombucha este o băutura pe bază de ceai zaharos care este expusă fermentaţiei de către o colonie microbiană gelatinoasa cunoscută anterior sub numele de "ciupercă imorală", în special în China, sau "ciuperca de ceai" în Japonia şi Rusia. Se consideră că provine din regiunea Manciuria, în estul îndepărtat al Chinei, unde este o băutură tradiţională şi rituală pentru unele grupuri etnice din zonă.

Kombucha a ajuns în Europa la începutul secolului al XX-lea şi a făcut obiectul a numeroase investigaţii în care s-a descoperit că realitatea despre care se credea a fi o ciupercă similară cu cea care prăjeşte berea sau pâinea, este o colonie simbiotică de ciuperci gelatinoase şi bacterii care acţionează în coordonare şi este cunoscută sub numele de "zooglea".

Iniţial a fost numit Medusomyces gisevi, dar apoi cercetătorii s-au asigurat că este compus din tulpini mixte de bacterii şi drojdie, într-un amestec gelatinos. Astfel, "ciuperca kombucha" este alcătuită din tulpini de Bacterium xylinum, Gluconobácter oxydans şi ciupercile Saccharomycodes ludwigii, Saccharomyces cerevísiae, Schizosaccharomyces pombe, Pichia fermentans sau Zygosaccharomyces bailii.

Variaţia de ceai în funcţie de condiţiile oferite

În funcţie de tipul de ceai care este fermentat, condiţiile de temperatură, cantitatea de zahăr etc., populaţiile microorganismelor care alcătuiesc zooglea pot varia. Pe de altă parte, în timpul fermentării alcoolului etilic kombucha şi a acidului acetic sunt produse în plus faţă de alte subproduse. Etanolul provine din fermentarea zaharurilor de către ciuperci; acetat din acţiune fermentativă bacteriana.

Pe măsură ce aciditatea şi gradul alcoolic cresc, care pot ajunge la 7%, bacteriile dispar din kombucha şi ciupercile îşi încetinesc activitatea până când vine momentul în care băutura poate fi consumată în optim. Este un amestec cu aroma acidă şi dulce în acelaşi timp cu proprietăţi interesante, datorită teinei pe care o conţine şi căreia îi sunt atribuite multe proprietăţi medicinale.

Ceaiul roşu

Ceaiul roşu conţine o cantitate uriaşă de antioxidanţi, iar varietatea verde conţine şi mai mulţi. Printre cei mai notabili antioxidanţi din ceai se numera aspalatina şi quercitina. Antioxidanţii sunt foarte importanţi pentru sănătatea umană deoarece împiedica radicalii liberi să distrugă celulele din organism. Astfel, în urma studiilor s-a constatat că nivelurile de antioxidanţi din organism cresc în momentul în care este consumat ceai roşu.

În plus antioxidanţii sunt foarte importanţi şi pentru sănătatea inimii, ceea ce îi face ideali pentru persoanele care au probleme în sensul acesta. În studii, persoanele cu risc de boli cardiovasculare au băut ceai roşu timp de 6 săptămâni. La final, s-au redus semnificativ lipoproteinele cu densitate joasă şi a scăzut colesterolul.

Ceaiurile sunt băuturi cu proprietăţi fabuloase pentru sănătate, însă trebuie să le alegi corect, iar cele două de mai sus sunt cu siguranţă alegeri potrivite pentru toţi cei care vor să se asigure că vor obţine rezultate bune.

Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Ceaiurile laxative sunt de mare ajutor în caz de constipație, fisuri anale, hemoroizi sau intervenții chirurgicale în zona anală, mai ales atunci când utilizarea medicamentelor laxative nu...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#kombucha, #ceai, #ceai kombucha , #stiri sanatate