S-au împlinit 2 ani de la moartea lui Kobe Bryant și a fiicei sale. Cum arată statuia dedicată celor doi la locul tragediei FOTO

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 15:20 1852 citiri
Kobe Bryant și Gianna

Miercuri, 26 ianuarie 2022, s-au împlinit doi ani de la decesul fostului mare baschetbalist american Kobe Bryant, victimă a unui accident de elicopter în care se afla și fiica sa de 13 ani, Gianna.

Astfel, pe dealul din apropierea orașului Los Angeles unde s-a prăbușit aparatul de zbor, a fost plasată o statuie care îi reprezintă pe Kobe și Gianna privindu-se reciproc.

E vorba despre o lucrare în bronz, de 73 de kilograme, creată de sculptorul Dan Medina, pe piedestal fiind gravate numele tuturor celor decedați în accidentul de la 26 ianuarie 2020.

Fostul baschetbalist Kobe Bryant, fiica lui de 13 ani, Gianna, şi alte şapte persoane au încetat din viaţă, la 26 ianuarie 2020, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbuşit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice cu echipa SUA, a fost desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor.

Datorită talentului său, Bryant a intrat în NBA din liceu. El a debutat în 1996, la vârsta de 18 ani, două luni şi 11 zile, fiind cel mai tânăr debutant din istoria NBA la acea dată.

Kobe Bryant s-a retras din activitate în 2016, după 20 de ani petrecuţi ca jucător al echipei Los Angeles Lakers.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News