Zi plina la Cotroceni: Iohannis, a treia runda de consultari cu partidele

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 07:13
3893 citiri
Zi plina la Cotroceni: Iohannis, a treia runda de consultari cu partidele
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis si delegatiile partidelor se vor intalni, luni, la Cotroceni, pentru discutii pe teme ce tin de activitatea Legislativului.

Consultarile vor viza "stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor".

De asemenea, pe agenda intalnirilor se vor mai afla "discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public", anunta Administratia Prezidentiala.

Consultari luni, la Cotroceni: Ce va cere PNL

Programul consultarilor incepe la ora 10:00, cand vor intra la discutii reprezentantii PSD, la ora 11:00 vor intra cei ai PNL, iar la ora 12:00 este programata UNPR.

La ora 15:00, Iohannis se intalneste cu reprezentantii PC, la ora 16:00 cu cei ai UDMR, iar la ora 17:00 cu Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale.

Tariceanu, mesaj pentru Iohannis

La Cotroceni nu a fost invitat si partidul lui Calin Popescu Tariceanu. De altfel, acesta a transmis intr-un comunicat de presa ca a aflat cu regret din presa ca PLR nu se afla pe lista partidelor invitate la Cotroceni pentru consultari.

Iohannis anunta noi consultari cu partidele

Calin Popescu Tariceanu a transmis, printre altele, ca il asigura pe Klaus Iohannis ca PLR doreste sa participe si "sa contribuie efectiv si nemijlocit la restabilirea dialogului inter-institutional, a increderii si prestigiului in institutiile statului, grav afectate de practicile regimului Basescu".

Iohannis si-a anuntat intentia de a chema partidele parlamentare la consultari, pentru o a treia runda, in conferinta de bilant pe care a sustinut-o la Palatul Cotroceni, la implinirea a 100 de zile de mandat prezidential.

Prima serie de consultari Iohannis - partide parlamentare a avut loc pe 12 ianuarie, tema acestora fiind acordul politic ce prevedea alocarea unei finantari mai mari pentru bugetul Apararii, incepand cu 2017. A doua serie de consultari s-a desfasurat, tot la Cotroceni, dupa doua saptamani, aceasta runda abordand cateva din temele care se regasesc si pe agenda discutiilor de luni: finantarea partidelor si votul din diaspora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#consultari partide Iohannis, #Iohannis vot diaspora partide , #presedinte