USR, apel la Iohannis să renunțe la actualul premier: „România nu stă în Florin Cîțu! România trebuie guvernată!”

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 13:103376 citiri
USR, apel la Iohannis să renunțe la actualul premier: „România nu stă în Florin Cîțu! România trebuie guvernată!”
Dacian Cioloș și Klaus Iohannis în 2016 FOTO Hepta

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a făcut vineri, 8 octombrie, un apel la șeful statului să renunțe la desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, asta în cazul în care nu urmărește „un guvern PNL - PSD, USL 2.0”.

„Guvernarea se face cu voturi în Parlament, nu cu încordări de muschi la televizor. Aritmetica parlamentară e simplă și în acest moment sunt două variante mari și late pentru ieșirea din criza politică.

Varianta 1 - pe care noi o susținem - refacerea coaliției USR - PNL - UDMR cu un nou premier, cu un calendar de reforme, cu un nou acord de coaliție. PNL are mulți politicieni experimentați și respectați care ar putea conduce un guvern de coaliție și le dau eu câteva exemple - Ilie Bolojan, Ludovic Orban, Emil Boc, Dan Motreanu. Dacă PNL vrea refacerea coaliției dar consideră că nu are alt om bun de premier în afară de Cîțu, avem noi premier - Dacian Cioloș, Dan Barna, Cristian Ghinea sau Cătălin Drulă.

Varianta 2 - guvern PNL - PSD cu premier Cîțu. USL 2.0. Prietenie pe împărțit bugete publice și funcții.

Domnule președinte Klaus Iohannis, trebuie să alegeți una.

România e în criză! România nu stă în Florin Cîțu!
România trebuie guvernată!”, a scris Ionuț Moșteanu pe pagina sa de Facebook.

Răspunzând unui comentariu în care i se reproșa că în luna decembrie cei de la USR+ l-au dorit pe Florin Cîțu în locul lui Orban, Moșteanu a recunoscut că „au fost toți păcăliți”.

„Anul trecut in decembrie părea că Florin Cîțu reprezintă o garanție pentru reforme și alt fel de a face politică, era o generație nouă. Ne-a păcălit pe toți”, a completat liderul USR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News