USR, reacție dură după ce Iohannis i-a acuzat că au provocat criza din coaliție. „Este o ticăloșie politică. Trădează votul a milioane de români”

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 12:31
8007 citiri
USR, reacție dură după ce Iohannis i-a acuzat că au provocat criza din coaliție. „Este o ticăloșie politică. Trădează votul a milioane de români”
Iohannis și Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a reacționat dur după ce șeful statului i-a acuzat vineri, 22 octombrie, încă o dată că au provocat actuala criză politică. Acesta susține că Iohannis deformează realitatea și că prin faptul că face o alianță cu PSD acum „trădează votul a milioane de români”.

„Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”.

Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică.

Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români.

USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă.

Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”. Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme.

Asta e o deformare a realității.

Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt.

Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere.

Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid.

Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari.

Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta”, a scris Ionuț Moșteanu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, 22 octombrie, că viitorul guvern condus de Nicolae Ciucă nu va forma o majoritate cu cei din USR pentru că aceștia sunt vinovați, în opinia sa, de declanșarea crizei politice. Șeful statului susține că nu se poate guverna cu cei care doar au promis reforme, dar au livrat o criză politică.

El a subliniat că e hotărât să se implice total în reforma din Justiție.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd și românii. Trebuie să termine criza politică, care nu este despre România, nu este despre problemele românilor. Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât cât de neimportanți sunt, ca s-o spun foarte franc”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#Klaus Iohannis, #USR, #PSD, #nicolae ciuca, #Dacian Ciolos , #stiri Klaus Iohannis