Un lider PNL nu e de acord cu lipsa dezbaterii electorale: In democratie, dialogul e fundamental

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 09:46 4998 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Stefan Ilie

Seful PNL Tulcea, Stefan Ilie, afirma ca "in democratie, dialogul este fundamental", in contextul in care Klaus Iohannis refuza sa participe la o dezbatere electorala cu Viorica Dancila.

"Sunt de parere ca trebuie sa existe dezbatere intre candidatii la presedintie. Astfel de intalniri sunt traditii de neevitat in democratiile lumii. Uneori, ele sunt memorabile, alteori sunt terne. Uneori produc idei, alteori doar show.

Din Statele Unite, in Europa Occidentala, pana in democratiile mai tinere din fostul bloc comunist si de aici mai departe, intalnirile intre candidati in fata oamenilor sunt cutume respectate aproape fara exceptie. Tin de esenta jocului democratic.

Pentru ca acolo, de fapt, candidatii vorbesc nu atat unul cu altul, ci vorbesc cu cetatenii. Asta e tot ce conteaza", a scris liderul PNL pe contul sau de Facebook.

Totodata, Stefan Ilie precizeaza ca intelege "retinerea" presedintelui.

"Inteleg retinerea presedintelui de a dialoga cu V. Dancila. Dincolo de ororile pe care aceasta le produce impotriva limbii romane, este dificil sa stai de vorba cu o persoana care a produs atat de mult rau acestei tari, exponenta unui partid care nu doar a ignorat vocea sutelor de mii de oameni iesiti in strada, ci si a astupat-o cu forta.

Dar in democratie dialogul este fundamental", se mai arata in postarea din mediul online.

Amintim ca PSD a anuntat luni ca ii trimite o scrisoare lui Klaus Iohannis pentru a-l invita la o dezbatere.

Luni seara, presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa spuna daca va participa la o dezbatere electorala alaturi de Viorica Dancila, inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, precizand ca va discuta cu echipa de campanie, dar se va concentra pe intalnirile cu alegatorii.

Apoi, seful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anuntat ca liberalii si Klaus Iohannis au decis ca nu vor exista dezbateri cu Viorica Dancila.

Marti dupa-amiaza, si seful statului a transmis un mesaj pe Facebook, explicand de ce nu va merge la o dezbatere cu fostul premier.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza movici
movici
rank 5
RRomanillor le place Circul Ziganesc iar turcenul brunetel