Sondaj CURS: Klaus Iohannis, considerat principalul vinovat pentru criza politică

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 12:40 5960 citiri
Președintele Klaus Iohannis este considera principalul vinovat pentru criza politica FOTO Facebook / Presidency.ro

Conducerea PSD a prezentat luni, 22 noiembrie, într-o ședință internă, un sondaj Curs din care reiese că social-democrații s-ar bucura de o intenție de vot de 38%. Datele analizei mai arată și că 35% dintre români sunt de părere că președintele Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru declanșarea crizei politice.

Conform sondajului prezentat de social-democrați în ședința de luni dimineață, la întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, 38% dintre respondenți au fost pentru PSD, 18% PNL, 14% AUR iar 11% USR.

Aceeași analiză mai scoate la iveală că 86% dintre români sunt de părere că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar 47% cred că o guvernare PSD-PNL-UDMR este cea mai bună soluție pentru ieșirea din criza politică, spre deosebire de 18% care sunt pentru varianta PNL-USR-UDMR.

La întrebarea „cine considerați că este vinovat în cea mai mare măsură de producerea crize politice prin care trecem în momentul de față”, 35% dintre respondenți au arătat către Klaus Iohannis, 24% către PNL și USR, 9% către PNL, 7% PSD și 5% USR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News