Se lanseza "Primul pas", de Klaus Iohannis - detalii despre eveniment si cui ii e dedicata

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 21:01
10059 citiri
Se lanseza "Primul pas", de Klaus Iohannis - detalii despre eveniment si cui ii e dedicata
Foto: Presedintia Romaniei

Lansarea volumului "Primul pas", de Klaus Iohannis, este unul dintre cele mai asteptate evenimente prezentate de Curtea Veche Publishing la aceasta editie a Salonului International de Carte Bookfest.

"Cea mai asteptata lansare este aceea a volumului 'Primul pas', care va avea loc sambata, de la ora 15.00, in prezenta presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Cartea este continuarea volumului 'Pas cu pas', bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vandut in 130.000 de exemplare, prezentand detalii din culisele campaniei electorale si primele zile ale mandatului prezidential", a declarat miercuri Miruna Meirosu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

La eveniment, care va include si o sesiune de autografe, alaturi de seful statului va fi prezenta Iren Arsene, directoarea Curtea Veche Publishing, si scriitorul Iulian Tanase.

Iohannis isi lanseaza in mai a doua carte - Primul pas, dedicat celor care l-au votat

Potrivit Curtea Veche Publishing, "'Primul pas' nu este numai o cronica a campaniei electorale pentru presedintie din toamna anului 2014, ci si o analiza critica si constructiva a modelelor de conduita politica manifestate in jocul electoral si in viata publica in general", cartea fiind, de asemenea, "povestea unei victorii colective si autoportretul unui candidat care a adoptat un alt tip de discurs si de comportament pentru a-si transmite mesajul si modelul proprii".

Privite retrospectiv si din interior, evenimentele politice si sociale care au marcat finalul anului trecut isi dezvaluie in cartea de fata atat mecanismele, cat si tensiunile, aducand la lumina chipul autentic al multor politicieni romani. Paginile care prezinta strategiile adversarilor din campanie alterneaza cu relatari pline de viata si de emotie despre intalnirile cu oameni din intreaga tara si despre rolul sotiei si al echipei de campanie intr-o initiativa care le-a redat romanilor speranta in viitor, apreciaza sursa citata.

Dedicatie

"Campania din 2014 a avut o dinamica foarte atipica si a fost minata de cateva abuzuri si scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate intr-un astfel de interval. O privire asupra acestor bruiaje din toamna electorala a lui 2014 pune in lumina vulnerabilitati ale legislatiei si tare ale comportamentului politic, general acceptate, pana acum, ca parte integranta a vechiului mod de a face politica.

Cred ca analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toti mai atenti la ceea ce inseamna valori democratice, integritate si, nu in ultimul rand, respect pentru adversar. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebanuita pe care au demonstrat-o in noiembrie 2014, cartea 'Primul pas' le este dedicata celor peste 6 milioane de romani care au crezut in acest mod nou de a face politica si mi-au dat voturile lor", scrie presedintele Klaus Iohannis in introducerea volumului, potrivit Curtea Veche Publishing.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Klaus Iohannis lansare carte Bookfest 2015, #Primul Pas Klaus Iohannis lansare, #lansare a doua carte Iohannis , #presedinte