PSD si UDMR reactioneaza dur la acuzatiile lui Iohannis pe tema maghiara: O iesire anti-romaneasca si anti-democratica!

Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 13:17
20925 citiri
PSD si UDMR reactioneaza dur la acuzatiile lui Iohannis pe tema maghiara: O iesire anti-romaneasca si anti-democratica!
Fotomontaj Ziare.com / Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, a reactionat rapid dupa ce Klaus Iohannis i-a acuzat pe social-democrati ca "se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor", iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, asteapta scuze de la seful statului.

"Iesirea de astazi a presedintelui Iohannis arata cat de jos poti sa ajungi in politica. Este o iesire care descalifica total functia prezidentiala! (...) Presedintele Iohannis stia ca PSD este impotriva proiectului privind autonomia Tinutului Secuiesc. Stia ca la ora 14:00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Asa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut aceasta iesire anti-romaneasca si anti-democratica", a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Citeste mai multe despre Iohannis: Marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!.

In plus, liderul PSD a contraatacat, la randul sau.

"Ii amintesc presedintelui Iohannis ca nu a avut nicio reactie cand ambasadorul Romaniei la Budapesta a fost terfelit in urma cu cateva zile. A tacut complice. Daca era un adevarat patriot, l-ar fi aparat pe Ambasadorul roman! (...)

Cred ca presedintele Iohannis trebuia sa fie mai preocupat ca a trimis romani la export pe plantatiile din Germania. Oameni pe care presedintele Iohannis si Guvernul i-a abandonat. De asemenea, cred ca presedintele Iohannis ar fi trebuit sa fie mai preocupat de faptul ca Guvernul lui lasa ca padurile sa fie taiate", l-a acuzat Marcel Ciolacu pe Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele PSD a subliniat ca romanii asteapta de la seful statului "solutii concrete pentru problemele lor, nu lupte politice".

La randul sau, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca Klaus Iohannis "dezinformeaza grosolan si se instiga impotriva maghiarilor", cerandu-i sa isi "ceara scuze pentru acest derapaj periculos".

"Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declaratie nedemna pentru un presedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent si periculos: ungurii ne iau Ardealul.

Astazi am fost martorii unui eveniment fara precendent in ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformeaza grosolan si se instiga impotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs si orice fel de instigare. Presedintele trebuie sa-si ceara scuze pentru acest derapaj periculos", a scris pe Facebook Kelemen Hunor.

Un proiect depus in luna decembrie de UDMR referitor la autonomia Tinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor pe 23 aprilie si va ajunge la Senat, camera decizionala.

Din cauza scandalului public care a izbucnit, Senatul se reuneste miercuri, la ora 14:00, pentru a respinge proiectul in regim de urgenta.

Citeste aici textul integral al Declaratiei de presa sustinute de Klaus Iohannis.

Urmareste reactia presedintelui in format video:

Afla mai multe despre:

C.B.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Iohannis autonomie Ardeal proiect deputati, #Ciolacu Iohannis proiect autonomie secui , #presedinte