Ponta vs. Iohannis: PMP a promis in Europa ca va sustine candidatul dreptei

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 23:16
6545 citiri
Ponta vs. Iohannis: PMP a promis in Europa ca va sustine candidatul dreptei
Foto: Facebook/Cristian Preda

Europarlamentarul PMP Cristian Preda, care risca sa fie exclus din partid dupa ce a cerut demisia Elenei Udrea, sustine ca Miscarea Populara a promis in Europa ca va sustine candidatul dreptei in al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Preda risca sa fie exclus din PMP pentru ca a cerut demisia Elenei Udrea in urma rezultatelor slabe la prezidentiale, dar si pentru ca a criticat-o pe aceasta in mai multe randuri, a votat in primul tur cu Monica Macovei, iar, dupa alegeri, a spus ca PMP ar trebui sa il sustina pe candidatul ACL Klaus Iohannis, al carui grup politic face parte din Partidul Popular European, alaturi de Miscarea Populara.

Dupa ce Udrea a cerut excluderea sa din partid, Preda a revenit cu un nou atac, luni seara, intr-o interventie telefonica la Digi 24. El a spus ca PMP a promis, cand a fost acceptat in Partidul Popular European, ca il va sustine pe candidatul dreptei in al doilea tur de scrutin si ca el alege sa isi respecte cuvantul.

"PMP a facut o promisiune solemna in acest sens. Cand a fost acceptat in PPE, prima intrebare a fost daca in turul 2 sustine candidatul PPE si am spus 'da' fara ezitare. Acesta este singurul lucru important, restul sunt detalii (...).

Eu cred ca trebuie sa iti tii cuvantul in politica. Eu mi-am dat cuvantul ca sustin candidatul PPE, nu trebuie sa ai ezitari cand e vorba de o asemenea chestiune", a declarat Cristian Preda.

Europarlamentarul a subliniat ca acum este vorba despre o promisiune, in timp ce in primul tur a fost vorba despre "libertatea fiecaruia", de aceea el a votat-o pe Monica Macovei, iar Emil Boc, de la PDL, pe Elena Udrea.

Udrea a declarat luni ca PMP vrea sa il excluda din partid pe Cristian Preda, care a cerut, luni dimineata, demisia liderului Miscarii Populare, in urma rezultatelor slabe obtinute la alegerile prezidentiale.

Udrea, scor slab la prezidentiale. Cad primele capete in PMP (Video)

"Pe Cristian Preda nu l-am mai bagat in seama in ultimul timp si le-am cerut colegilor sa astepte sa se termine campania, ca n-avea rost sa ii dam satisfactia sa vorbim despre dansul", a declarat Udrea, dupa sedinta PMP in care s-a discutat excluderea acestuia.

Preda a cerut sustinerea lui Iohannis

Cristian Preda a cerut demisia Elenei Udrea din fruntea partidului, apreciind ca scorul obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale este un esec, asa ca nu mai are credibilitate in fata membrilor de partid.

Cristi Preda cere demisia Elenei Udrea: Dezastru e un termen bland

De asemenea, europarlamentarul, a spus ca PMP are datoria de onoare de a-l vota pe Klaus Iohannis in turul doi al alegerilor prezidentiale

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,33 %, Iohannis - 30,44 %

Potrivit rezultatelor facute publice de BEC, dupa numararea a 98,30% dintre voturi, Elena Udrea a obtinut un scor de 5,18%, inaintea acesteia aflandu-se candidatul independent Calin Popescu Tariceanu, cu 5,40%. In turul al doilea se vor confrunta candidatul PSD Victor Ponta si cel al ACL Klaus Iohannis, care au atras 40,33%, respectiv 33,44% dintre optiunile electoratului.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#PMP sustinere Iohannis, #PMP PPE Iohannis, #Cristian Preda sustinere Iohannis , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014