Ponta, criticat de Iohannis ca iar a plecat fara sa-i spuna: Am aflat din surse ca a mers in Baku (Video)

Luni, 15 Iunie 2015, ora 14:22
8213 citiri
Ponta, criticat de Iohannis ca iar a plecat fara sa-i spuna: Am aflat din surse ca a mers in Baku (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat luni nemultumit de faptul ca premierul Victor Ponta a plecat la Baku, in Azerbaidjan, din nou fara sa il informeze in prealabil, asa cum a procedat si in luna aprilie, cand prim-ministrul a mers intr-o vizita de lucru in tarile arabe.

"Faptul ca prim-ministrul s-a dus la Baku l-am aflat, cum ziceti dvs., din surse, dupa ce a plecat", le-a spus presedintele jurnalistilor pe Aeroportul Otopeni, inainte de a zbura spre Croatia, unde va desfasura o vizita oficiala luni si marti.

"Ponta ii deschide sampania lui Putin la Baku. Oare l-a intrebat si pe Iohannis?" - reactia Opozitiei

Basescu il ataca pe Ponta pentru vizita la Baku: Nu mai stie cum sa ranjeasca si cui

Intrebat daca a vorbit cu Victor Ponta in ultimele doua zile, daca l-a sunat macar pentru a-i transmite "La multi ani", avand in vedere ca presedintele a implinit sambata 56 de ani, Iohannis a raspuns negativ: "Nici Baku, nici 'La multi ani', nici pentru Turcia nu m-a sunat".

Ponta a plecat in Turcia sa se opereze la genunchi (surse)

Unde isi serbeaza ziua de nastere presedintele Klaus Iohannis

Reporterii l-au intrebat cum va mai putea colabora cu premierul Victor Ponta in aceste conditii, iar Klaus Iohannis a spus: "Buna intrebare, inca nu am un raspuns".

De asemenea, ziaristii l-au rugat pe seful staului sa comenteze faptul ca Ponta s-a aratat dezamagit de atitudinea lui Iohannis intr-un interviu acordat unei publicatii franceze, spunand ca in ultimele zile nu a mai jucat un rol de arbitru, ci ca a luat partea liberalilor, pe fondul unor presiuni din anturaj.

Ponta, pentru L'Express: Demisia doar daca judecatorul spune ca e vinovat si cum l-a dezamagit Iohannis

"Probabil dumnealui a inteles ca asteptarile pe care le are electoratul de la mine sunt un fel de presiuni. Nu stiu daca asa o fi, dar, intr-adevar, ma simt foarte obligat fata de romani sa am grija ca coruptia in Romania sa fie pe cat se poate de mult eradicata", a explicat Iohannis.

Referitor la faptul ca PNL nu a reusit sa se mobilizeze destul de bine pentru a darama Guvernul Ponta cu motiunea de cenzura de saptamana trecuta, adunand putin peste 20 de voturi in plus fata de cele ale liberalilor, Iohannis a comentat vag.

"Acesta a fost nivelul de mobilizare la care s-a putut ajunge, mai mult nu cred ca am ce sa spun aici", a declarat seful statului si a mentionat ca "eu intotdeauna sper in mai bine", referindu-se la o noua motiunea de cenzura.

Motiunea a picat. Opozitia spune ca Guvernul Ponta are zilele numarate

In ceea ce priveste vizita oficiala in Croatia, Iohannis a declarat ca va avea la Zagreb discutii cu seful acestui stat, cu premierul, precum si cu presedintele Parlamentului.

"Este prima mea vizita in calitate de presedinte al Romaniei in regiunea Balcanilor si este prima vizita a unui sef de stat din Romania care se face in Croatia dupa ce Croatia a devenit membra a Uniunii Europene", a spus Iohannis, adaugand ca aceasta tara are o mare importanta pentru Romania.

Presedintele a informat ca "exista din ambele parti dorinta de a da un impuls dialogului" si de a colabora strans in ceea ce priveste dezvoltarea in cadrul UE, specificand ca Romania si Croatia au multe obiective comune si interese apropiate.

Intensificarea legaturilor economice, cooperarea in cadrul regiunii Dunarii si valorificarea oportunitatiloe oferite de UE pentru regiunea Dunarii vor fi principalele teme de discutie abordate la Zagreb, insa vor exista si schimburi de opinii in ceea ce priveste evolutiile din vecinatatea Uniunii si alte tele de interes international.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis Ponta Baku, #Iohannis Ponta Turcia, #Iohannis Croatia , #Victor Ponta