PNL continua sa foloseasca masini electorale cu chipul lui Klaus Iohannis desi BEC a decis ca e ilegal

Sambata, 02 Noiembrie 2019, ora 20:57
4988 citiri
PNL continua sa foloseasca masini electorale cu chipul lui Klaus Iohannis desi BEC a decis ca e ilegal
Foto: Facebook / PNL Mogosoaia

PNL inca mai foloseste vehicule pe care sunt inscriptionate mesaje electorale si chipul candidatului liberal la presedintie Klaus Iohannis desi BEC a decis recent ca acest lucru e ilegal.

Incalcarea deciziei BEC a fost semnalata de deputatul USR Catalin Drula.

"Intr-o Romanie normala ar trebui sa respectam legea?

Saptamana trecuta, Biroul Central Electoral a decis ca autovehiculele colantate cu mesaje de campanie si/sau figura candidatilor nu sunt permise. Nu am fost de acord cu aceasta decizie (de altfel, luata cu un vot de 9 la 8 in BEC), dar asa cum e normal, ne-am conformat si am cerut tuturor colegilor nostri sa decolanteze autovehiculele Aliantei.

Astazi in Mogosoaia facea campanie pentru Klaus Iohannis microbuzul din imagine colantat exact cum a decis BEC-ul ca nu e voie. Din pacate, ca de atatea ori pana acum, suntem cam singuri in respectarea legii. La fel ca la semnaturi si la multe alte etape in procesul electoral, pentru cei cinstiti legea e piedica, pentru cei smecheri e jalon", a scris Catalin Drula pe Facebook.

Fotografia cu dubita special inscriptionata pentru a-i face campanie lui Klaus Iohanis apare intr-o suita de imagini de campanie postate sambata pe Facebook de PNL Mogosoaia.

Decizia BEC a fost luata in contextul in care PSD a reclamat ca autobuzele inscriptionate cu chipul lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidentiale, incalca legea, iar alianta a facut contestatie, care i-a fost respinsa.

Membrii BEC au decis prin vot ca, din interpretarea textelor legale, rezulta ca nu este permisa inscriptionarea unor autovehicule cu mesaje de propaganda electorala si nici amplasarea pe acestea a unor afise electorale.

"Nu s-ar putea sustine ca 'alte materiale tiparite', in sensul art. 36 alin. 2) lit. e din Legea nr. 334/2006 ar avea semnificatia de folie autocolantanta utilizabila la autovehicule, cata vreme art. 22 alin. 3) din Ghidul privind finantarea campaniei electorale la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019 defineste sintagma ca fiind 'materiale tiparite pe suport hartie'", potrivit BEC.

Citeste mai multe despre BEC: Masinile "Voteaza Barna Presedinte" nu sunt legale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#masina Iohannis campanie PNL , #candidat prezidentiale 2019