PMP il felicita pe Klaus Iohannis pentru alegerea in functia de presedinte

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 20:453222 citiri
PMP il felicita pe Klaus Iohannis pentru alegerea in functia de presedinte
Foto: Facebook / Elena Udrea

PMP il felicita pe Klaus Iohannis pentru alegerea ca presedinte, intr-un comunicat remis marti seara, mentionand ca liderul ACL era "alegerea mai buna in turul doi de scrutin" si cerandu-i acestuia sa-i indemne pe parlamentarii PNL sa voteze pentru proiectul PMP privind votul prin corespondenta.

"Partidul Miscarea Populara il felicita pe domnul Klaus Werner Iohannis pentru alegerea in functia de Presedinte al Romaniei. Chiar daca, in dese momente, nu am fost pe aceleasi coordonate politice si am avut puncte de vedere diferite, Klaus Iohannis a fost alegerea mai buna in turul doi de scrutin. Pur si simplu, Romania nu isi putea permite sa se intoarca la partidul-stat PSD, la o Justitie aservita politic si la oligocratia pe care o propunea Victor Ponta", se arata intr-un comunicat al PMP remis marti seara.

Potrivit PMP, apelul Elenei Udrea catre cei 500.000 de votanti din primul tur, dar si mesajul presedintelui catre "basisti" a fost ascultat si a facut diferenta.

Iohannis vs. Ponta: Profilul alegatorului - sondaj IRES

"Important este ca presedintele ales, Klaus Iohannis, sa nu-i dezamageasca pe cei care au vazut in el raul mai mic si ca nu va recurge la o forma de colaborationism, chiar si tacit, cu PSD si actualul prim-ministru. Ar insemna ca nu a inteles cu adevarat mesajul romanilor care i-au acordat incredere.

Partidul Miscarea Populara va fi parte activa, in continuare, a procesului de schimbare a Romaniei. Parlamentarii PMP au votat in Parlament respingerea Legii amnistiei si gratierii, lucru care fusese asumat prin 'Pactul pentru Justitie independenta' si 'Pactul pentru statul de drept'", sustine PMP.

Cum a votat diaspora: Iohannis, invingator detasat. Ponta a castigat doar in patru sectii

Partidul precizeaza ca parlamentarii populari vor aviza favorabil, asa cum au facut-o mereu, toate cererile venite din partea DNA, pentru ca Parlamentul nu poate si nu trebuie sa devina scut pentru alesi.

"PMP ii cere domnului Iohannis ca, in calitate de inca presedinte al PNL, sa-i indemne pe parlamentarii PNL sa voteze in favoarea singurului proiect legislativ de vot prin corespondenta aflat in procedura parlamentara. Acesta este initiat de PMP si poate sa devina lege chiar de saptamana viitoare. Printr-un asemenea gest, presedintele ales ar putea dovedi ca intentioneaza sa faca politica altfel", se mai arata in comunicat.