Nicolicea il ironizeaza pe Iohannis: Cand mai pleaca in concediu, la Cotroceni sa se duca Dragnea. Bye-bye, Florida!

Vineri, 03 August 2018, ora 16:32
4560 citiri
Nicolicea il ironizeaza pe Iohannis: Cand mai pleaca in concediu, la Cotroceni sa se duca Dragnea. Bye-bye, Florida!
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, social-democratul Eugen Nicolicea, sustine, referitor la sesizarea presedintelui Klaus Iohannis catre Curtea Constitutionala cu privirea la delegare atributiilor de catre premier, ca, daca judecatorii Curtii ii vor da dreptate, data viitoare cand va pleca in concediu ar fi indicat ca in locul lui sa mearga la Cotroceni liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sau liderul Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

"Va marturisesc ca eu chiar imi doresc ca judecatorii Curtii Constitutionale sa-i dea dreptate presedintelui Klaus Iohannis in ceea ce priveste sesizarea vizand concediul doamnei Viorica Dancila. Ii urez succes domnului Iohannis! Asta inseamna ca si concediile sefului statului au cel putin aceleasi urmari", a scris Eugen Nicolicea pe contul sau de Facebook.

El spune ca, daca CCR ii va da dreptate presedintelui in acest caz, data viitoare cand va pleca in concediu, la Cotroceni ar fi indicat sa mearga Calin Popescu Tariceanu sau Liviu Dragnea.

"Adica, daca CCR ii va da dreptate, cand va mai pleca Iohannis in concediu ar fi indicat ca la Cotroceni sa mearga Calin Popescu Tariceanu sau Liviu Dragnea, urmatorii pe lista in ordinea constitutionala, fiindca seful statului nu isi mai poate exercita atributiile prezidentiale, fiind plecat in concediu. Dupa aceasta noua fapta de arme, eu sunt convins ca Iohannis nu va mai pleca in concediu pana cand nu se vor pronunta judecatorii Curtii Constitutionale. Deci, bye-bye, Florida!", a mai scris Nicolicea.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri presedintelui Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre prim-ministru si presedinte, seful statului contestand desemnarea lui Paul Stanescu pentru conducerea operativa a Guvernului pe durata absentei Vioricai Dancila.

Iohannis afirma ca "prin desemnarea unui alt membru al Guvernului sa exercite atributiile prim-ministrului, doamna Vasilica-Viorica Dancila, in calitate de prim-ministru si-a arogat o atributie care, potrivit Constitutiei apartine altei autoritati publice, respectiv presedintelui Romaniei, potrivit dispozitiilor art. 107 alin. (3) din Constitutie".

"Or, viceprim-ministrul, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, desemnat prin Decizia nr. 247/2018 sa exercite atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului Romaniei, nu poate sa conduca sedintele Guvernului si nici sa semneze valabil actele adoptate de Guvern, aceste atributii revenind, in conditiile art. 24 si ale art. 27 din Legea nr. 90/2001, in mod exclusiv prim-ministrului investit de Parlament", argumenteaza presedintele in sesizare.

Vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, va exercita, in perioada 6 - 13 august, atributiile premierului Viorica Dancila privind conducerea operativa a activitatii Guvernului, potrivit unei decizii publicate marti in Monitorul Oficial. In aceasta perioada, Viorica Dancila va fi in concediu de odihna.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Nicolicea rectie Iohannis concediu Dancila, #Nicolicea Dragnea presedinte Iohannis concediu Florida , #Viorica Dancila