Planurile lui Klaus Iohannis după încheierea mandatului de președinte. Scenariul lui Ludovic Orban: ”Cred că ar vrea să fie prim-ministru”

Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 23:56 8968 citiri
Orban crede că, în acest moment, Klaus Iohannis conduce PNL FOTO News.ro

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban este de părere că preşedintele Klaus Iohannis vizează funcţia de prim-ministru după terminarea celui de-al doilea mandat.

PNL şi PSD ar putea, în 2024, să facă o înţelegere în urma căreia Iohannis să fie premier, PSD să dea preşedintele, iar cele două partide să constituie majoritatea în Parlament. El spune că în acest moment Iohannis conduce PNL.

„Eu cred că nu vrea să se pensioneze după 2024. Cred că ar vrea să fie prim-ministru. Sigur că poate părea o teorie foarte ciudată iar trebuie să se îndeplinească câteva condiţii ca să se întâmple lucrul ăsta, Doamne fereşte!”, a afirmat Ludovic Orban, referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, duminică, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Întrebat care sunt condiţiile, Orban a răspuns că una dintre condiţii este ca Iohannis ”să controleze PNL şi să aibă garanţia că PNL îl va propune premier pe el când îşi termină mandatul”, iar a doua condiţie este aceea de a avea un partid partener care să dea preşedintele ţării, care să aibă capacitatea de forma o majoritate cu PNL şi care să îl susţină pe Iohannis în fruntea Guvernului.

Orban nu exclude posibilitatea unei astfel de alianţe cu PSD. El a amintit de scenariul existent în anul 2009, când numele lui Klaus Iohannis a fost vehiculat ca posibil premier al unui Executiv format din PNL şi PSD.

Fostul preşedinte al PNL mai spune că, în acest moment, Klaus Iohannis conduce PNL.

„L-am văzut pe domnul Cîţu - şi nu ştiam dacă să râd sau să plâng – spunând că după congres partidul nu mai e condus de un singur om. Nu e aşa. Tocmai după congres Partidul Naţional Liberal este condus de un singur om care nu e membru PNL şi care conduce în mod neconstituţional. Abia acuma PNL este condus de un singur om, Klaus Iohannis”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News