Ludovic Orban, despre Klaus Iohannis: "Nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal"

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 15:39 6886 citiri
Ludovic Orban și Klaus Iohannis se află într-o relație imposibil de reparat FOTO Hepta

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a declarat sâmbătă, 20 noiembrie, că va pleca din partid în momentul în care PNL va face guvern cu PSD.

El l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, astfel că şi-a ales ca partener PSD-ul. ”Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a arătat Orban.

”Am anunţat de două luni, dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din Partidul Naţional Liberal”, a spus Orban. Despre faptul că atunci când s-a format USL a rămas în partid, el a precizat că era mai tânăr.

Orban l-a criticat dur pe Florin Cîţu: ”Nu îl comparaţi pe Cîţu cu mine. Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”, a spus fostul lider PNL, arătând că ”bătălia era schimbarea sa din fruntea partidului”.

”Dacă mă întrebaţi pe mine de ce Iohannis a utilizat toate pârghiile pentru a mă schimba, era exact acest proiect cu PSD”, a arătat Orban, precizând că şeful statului ştia despre el că niciodată nu ar fi fost de acord cu acest proiect cu PSD şi ar fi preferat opoziţia.

Orban a spus că nu era necesar ca PNL să fie în opoziţie, pentru că a construit o coaliţie care putea funcţiona patru ani de zile.

”De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul preşedinte PNL a spus că îl deranjează că astăzi PNL este ”o copie nereuşită a PSD” şi că! cei care conduc partidul şi-au bătut joc de toate lucrurile care au reprezentat matricea PNL”.

”La ora actuală nu e nicio diferenţă între conducerea PNL şi PSD, decât mai degrabă în rău”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă a existat o înţelegere între el şi Florin Cîţu ca acesta să meargă la BNR, Orban a răspuns: ”A fost o discuţie legată de subiectul ăsta. De altfel, se vede că el şi-a reglementat relaţiile cu BNR, încă din perioada când era ministrul Finanţelor, în guvernul pe care l-am condus eu”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News