Francois Hollande a venit in Romania. Cele mai importante declaratii si filmul zilei

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 21:06
22103 citiri
Francois Hollande a venit in Romania. Cele mai importante declaratii si filmul zilei
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Frantei, Francois Hollande, se afla, astazi, in prima sa vizita oficiala in Romania.

Acesta a fost primit de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. La finalul intrevederii, cei doi oficiali au sustinut o declaratie de presa comuna. Cei doi sefi de stat au vorbit despre importanta parteneriatului strategic dintre Romania si Franta, care sa continue si sa se extinda pe zona de aparare. Iohannis a aratat ca Romania sustine initiativa franco-germana de constituire a unei Armate europene comune.

Ulterior, Hollande a facut o vizita la Centrul stiintific de la Magurele. Tot astazi, Hollande a mers alaturi de premierul Dacian Ciolos la inaugurarea fabricii Airbus de la Ghimbav. Acolo, gigantul aeronautic francez Airbus va produce elicoptere de transport greu, folosite in toata lumea pentru operatiuni civile de salvare, si misiuni umanitare.

Impreuna cu inaltul oficial francez, seful Executivului roman a cunoscut o parte din angajatii uzinei si a avut o discutie cu reprezentantii conducerii Airbus Helicopters Romania, care le-au prezentat oaspetilor etapele de dezvoltare prevazute pentru acest proiect demarat dupa ce, in noiembrie 2015, Airbus Aviation a fost invitata sa investeasca si sa dezvolte capacitatile de productie din Romania, alaturi de Romaero si Aerostar.

Este prima vizita de stat efectuata de un presedinte al Frantei in Romania dupa 1997.

Ziare.com v-a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

20:50 - Incheiem aici transmisiunea LIVE TEXT. Ramaneti pe Ziare.com pentru a afla ce impact politic va avea vizita liderului francez in tara noastra si care au fost mizele acestei vizite. Va amintim ca, peste trei zile, Francois Hollande si Klaus Iohannis se vor intilni la Bratislava, la Consiliul European.

20:15 - Liderul francez participa la un dineu oficial gazduit de Klaus Iohannis.

17:50 - Conform programului oficial publicat pe site-ul Presedintiei franceze, Francois Hollande urmeaza sa se intalneasca la ora 18:45 (ora Romaniei) cu reprezentanti ai comunitatii franceze din Bucuresti, iar la ora 20:15 sa participe la dineul oficial organizat in cinstea sa de presedintele Klaus Iohannis.

17:37 - In incheierea vizitei, cei doi oficiali au primit fiecare cate o macheta a elicopterului H215 sub culorile ONU.

17:30 - La randul sau, premierul Dacian Ciolos a subliniat faptul ca "viitorul se construieste pe experienta trecutului, pe experienta pe care o avem aici la Ghimbav de cateva decenii".

"Dupa succesul inregistrat cu privatizarea Dacia-Renault, astazi lansam un nou proiect franco-roman construit pe experienta trecutului dar si pe o noua dimensiune. Se vor construi elicoptere de la zero, cu o parte din componente aduse din Franta, dar si in Romania", a mai declarat, printre altele Ciolos.

Premierul a vorbit si despre relansarea parteneriatului dual, de formare a tinerilor, referindu-se la scoala care va forma primii specialisti in producerea de elicoptere in Romania.

De asemenea, Dacian Ciolos a subliniat faptul ca investitia va crea locuri de munca noi si a spus ca ea "pune Romania pe harta producatorilor de elicoptere din lume".

"Este un interes comun al Frantei, al Romaniei, al Germaniei sa promovam impreuna acest produs. Doresc sa felicit pe toti cei care au participat la implementarea acestui proiect intr-un timp foarte scurt, mai putin de un an", a mai spus premierul.

17: 27 - Francois Hollande isi exprima opinia ca prin aceasta investitie se continua colaborarea intre Romania si Franta.

"Locurile de munca create aici vor duce la crearea altor locuri de munca in Franta. Personalul va fi format in Franta si aici, pentru a atinge nivelul de calificare care sa permita cel mai inalt nivel de performanta posibil", a spus presedintele Frantei.

Francois Hollande a reiterat ideea ca Europa trebuie sa isi puna la punct politica de aparare comuna si a subliniat ca investitia la Ghimbav este de 50 de milioane de euro.

"Daca Romania ar cumpara elicoptere de aici, am fi foarte fericiti. Traditia spune ca primul elicopter sa aiba nume romanesc", a mai declarat presedintele Frantei, exprimandu-si convingerea ca uzina de la Brasov va putea sa execute contractele pe care si le propune.

17:10 - Presedintele Frantei si premierul roman discuta cu mai multi angajati, dar si cu tineri elevi din prima clasa aeronautica de la liceul Tehnic din Brasov, liceu care va fi dotat de Airbus.

17:00 - Francois Hollande si Dacian Ciolos au coborat din elicopter la Ghimbav. Din delegatie face parte si vicepremierul Costin Borc, ministrul Economiei.

Dupa ce au taiat panglica inaugurala, cei doi inalti oficiali au facut un tur al liniei de asamblare din fabrica, fiind intampinati de mai multi angajati si oficialitati locale.

16:50 - Francois Hollande va ajunge la Ghimbav cu elicopterul, informeaza Antena3, programul oficial fiind decalat cu mai bine de o ora. De asemenea, nu exista informatii despre o eventuala intalnire la pranz intre presedintele francez si premierul Dacian Ciolos, asa cum figura in program.

Totusi, cei doi inalti oficiali sunt asteptati sa inaugureze noua fabrica de elicoptere deschisa de Airbus Helicopter Industries la Ghimbav. Conform planului stabilit, primul model H215 va fi fabricat in 2017 sau 2018, urmand ca fabrica sa lucreze la intreaga capacitate, de 15 unitati/an, incepand din 2020.

15:30 - Victor Ponta minimalizeaza importanta vizitei presedintelui Hollande la Bucuresti si sustine ca proiectul Laserului de la Magurele apartine guvernului sau, desi el a fost initiat si negociat de fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu si de fostul presedinte Traian Basescu, insinuand totodata ca actualul premier si sef al statului nu ar fi capabili sa demareze un proiect propriu.

"Azi vine la Bucuresti Presedintele Frantei, Francois Hollande (nu conteaza ca isi incheie mandatul si posibil cariera politica in aprilie anul viitor). Ce ramane pentru Romania dupa aceasta vizita, dincolo de cateva poze frumoase? Va fi insotit sa viziteze Proiectul Laserului de la Magurele (facut de Guvernul Ponta) si Fabrica de Elicoptere de la Ghimbav (negociata, semnata si demarata tot de Guvernul Ponta).

Oare pot Dl. Iohannis si Dl. Ciolos sa faca si ei macar un singur lucru, sa demareze un singur proiect pe care sa putem noi sa il vizitam in 2017?! Nein - Non - Ghinion!", a postat ironic, marti, pe Facebook Victor Ponta.

13:33 - Ia cuvantul si presedintele Francois Hollande:

- Suntem intr-un cadru exceptional, este un simbol. Franta si Romania, datorita cercetatorilor si intreprinderilor care ii insotesc, pot sa implementeze laserul cel mai puternic din lume. Putem sa fim mandri! Cine ar fi spus acum cateva zeci de ani ca Franta si Romania ar putea fi lideri in acest domeniu? Datoram acest lucru dezvoltarii si increderii reciproce.

- Trebuie sa avem schimburi regulate economice, dar si o politica industriala. Relatiile noastre economice s-au intensificat permanent, Renault-Dacia a devenit o reusita europeana, reprezinta 3% din PIB-ul Romaniei.

- Franta este cel de-al treilea furnizor al Romaniei, dar si al treilea client al Romaniei. Schimburile noastre sunt foarte complementare in lantul de valori si in crestere continua.

- Camera de Comert din Romania sarbatoreste a XX-a aniversare. Circa 450 de companii franceze s-au instalat aici. Majoritatea intreprinderilor cotate la bursa in Franta sunt implementate aici.

- Le multumesc autoritatilor romane ca au facilitat accesul IMM-urilor la piata.

- In Romania exista o cultura in ceea ce priveste matematica, fizica. Presedintele este fizician. Aceasta traditie face sa putem sa incheiem parteneriate, in domenii precum securitatea cibernetica, cercetare, inginerie regenerabila.

- Solidaritatea este fundamentul Europei, dar fondurile structurale nu vin de la sine, un ghiseu de la care sa ne servim. Trebuie sa luam decizii impreuna, sa cream coeziune. E indispensabila la nivel european, altfel nu suntem decat o suma de parti separate, nu suntem un tot.

- Circa 100 de filiale din domeniul aeronauticii din Franta vor fi consolidate datorita investitiei de la Ghimbav. E un lucru bun pentru Romania, care va produce elicoptere, dar si pentru Franta. Sa luam exemplul Dacia-Renault.

- Daca Marea Britanie isi doreste sa aiba acces la piata europeana, dupa Brexit, va trebui sa accepte principiul de libera circulatie, dar acest principiu nu inseamna abuz.

- Sunt foarte bucuros ca ma aflu in Romania.

- Acest laser exceptional care va fi instalat aici impreuna cu firma Tales. Asta va insemna cooperare intre cercetatorii nostri, pentru foarte multi ani. Efortul de cercetare este indispensabil pentru o tara, pentru Franta, Romania, Europa. Natiunile care vor face cele mai mari eforturi vor avea de castigat peste tot in lume. Aveti mai multe intreprinderi franceze care au ales Romania.

13:20 - Klaus Iohannis tine un discurs, subliniind faptul ca la Institutul Horia Hulubei a fost construit primul calculator romanesc.

"Prezenta noastra aici confirma excelenta cooperare dintre Romania si Franta", a subliniat seful statului.

Presedintele a afirmat ca a convenit cu omologul sau ca parteneriatul dintre Romania si Franta poate fi si mai eficient.

"Anul 2015 a fost unul record in privinta comertului bilateral", a punctat presedintele.

Klaus Iohannis a mai precizat ca schimburile comerciale dintre Romania si Franta s-au diversificat considerabil. "Franta are investitii directe de peste 7 miliarde de euro", a subliniat acesta.

De asemenea, presedintele a spus ca, pentru investitorii francezi, Romania ofera garantii de stabilitate si prosperitate.

"Este de dorit sa extindem colaborarea in domeniile auto, nuclear, energetic", a mai punctat presedintele, adaugand, printre altele, ca Romania dispune de un potential consistent in domenii precum hi-tech.

Iohannis a mai afirmat ca Romania vrea sa reduca birocratia si sa isi gestioneze inteligent atuurile - calitatea fortei de munca si potentialul de inovare.

"Romania face o prioritate din dezvoltarea prin competitivitate", a mai spus presedintele, reamintind ca tara noastra este campioana Europei la crestere economica in 2016.

"Aveti incredere in economia Romaniei. Putem realiza mai mult si mai bine, pentru romani si pentru francezi", a subliniat Klaus Iohannis.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

13:00 - Cei doi presedinti participa la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele la deschiderea evenimentului economic intitulat "Parteneriatele franco-romane de viitor", ocazie cu care s-au semnat parteneriate importante.

12:10 - In programul comun al celor doi sefi de stat urmeaza vizita la Institutul de la Magurele, initial anuntata pentru ora 11:45.

11:20: - Cu o intarziere de circa 50 de minute, cei doi presedinti sustin o declaratie de presa comuna si raspund la intrebari.

Intrebari:

- (cum va veti asigura ca armata europeana nu va concura activitatea NATO? nu e un pericol sa slabeasca NATO?)

- FH: Tarile europene fac parte majoritatea din NATO. Trebuie sa ne asumam rolul fiecare. In cadrul acestei aliante si Europa trebuie sa se organizeze, nu se poate baza doar pe forte exterioare. Nu facem ceva in afara, in cadrul aliantei trebuie sa ne asiguram ca Europa este aparata. Daca intr-o zi vom fi amenintati, trebuie sa fim autonomi in decizia noastra.

- Am fost la summit-ul NATO, din discutii s-a degajat aceasta linie strategica.

- KI: Nu se doreste asa ceva. Apararea europeana este o tema foarte importanta. Avem foarte multe programe si proiecte NATO. Ceea ce se doreste nu este o concurenta, ci o sinergie intre initiativele UE si NATO, in beneficiul si unora, si altora.

- (cat de repede am putea avea o armata europeana?)

- FH: Securitatea incepe cu asigurarea frontierelor. Asta inseamna si vapoare care pot sa salveze vieti in Marea Mediterana. Putem sa respingem accesul unor ambarcatiuni, trebuie sa combatem filierele si traficul.

- Trebuie sa investim mai mult pentru apararea Europei, eforturile nu sunt suficiente. Franta are cel mai mare buget de aparare, dar toate tarile trebuie sa se implice mult mai mult.

- Apararea impotriva terorismului cere o organizare care sa fie diferita de cea trecuta. Suntem intr-un moment strategic, Europa trebuie sa intre intr-o etapa noua in organizarea si finantarea apararii ei.

- KI: Romania sprijina initiativa franco-germana, e clar ca avem nevoie de o mai buna coordonare, dotare.

- (care sunt punctele de divergenta intre Europa de Nord si de Sud? Germania sustine proiectul dvs de a dubla planul Juncker? A fost sesizat comitelul de etica cu privire la angajarea in Goldman - Sachs a predecesorului? Domnule Iohannis, va apropiati de o aderare la spatiul Schengen?)

- FH: Europa nu mai functioneaza pe blocuri, Europa s-a unit. Europa s-a confruntat cu situatii foarte dificile in privinta refugiatilor, insa, la ora actuala, principiile Schengen trebuie sa duca la protectia frontierelor. La Bratislava trebuie sa gasim solutii pentru a asigura securitatea si protectia frontierelor. Germania si Italia s-au alaturat. Apararea europeana nu este doar un principiu, trebuie sa se efectueze prin etape. S-a prezentat un plan comun cu Germania.

- Imi doresc ca in urmatorii ani sa avem valuri de investitii care ne pregatesc pentru Europa de maine.

- Sprijin initiativa dl Juncker.

- KI: In privinta aderarii la Schengen, Romania este spijinita de Franta. Am discutat astazi. Ne punem intrebarea: Ce asteapta cetateanul european? Securitate si prosperitate. Daca vorbim despre securitatea externa, o buna parte se refera la asigurarea granitelor. Trebuie sa ne ingrijim noi singuri de granitele noastre. In timpul crizei migratiei, Romania a facut fata foarte bine, Romania stie foarte bine cum sa apere granita externa a UE si actioneaza de mult timp ca un membru de facto al Schengen. Este in beneficiul UE ca Romania sa vina cu expertiza ei in acest spatiu Schengen. Din motive practice, acest lucru nu se poate realiza dintr-odata, dar ar fi in beneficiul schimbului economic, al turismului. Beneficiul de securitate ar fi insemnat. Pe scurt: Da, ne simtim sprijiniti de Franta.

Francois Hollande:

- Va multumesc pentru invitatie, este prima vizita de stat dupa 1997.

- S-a definit un parteneriat strategic acum cativa ani, iar aceasta vizita de stat nu trebuie doar sa il respecte, ci sa il aprofundeze.

- Acest lucru este ilustrat de mai multe proiecte.

- Impreuna ne vom deplasa la Magurele, la laserul ELI, unde cercetatorii de nivel inalt si-au pus in comun competentele si cunostintele.

- Apoi, mergem la Brasov. Dorim sa aratam ca, impreuna, Franta si Romania au vointa de a coopera in ceea ce priveste apararea.

- Si ministrii Apararii se vor intalni de acum inainte pentru a gasi impreuna solutii pentru apararea Europei.

- Obiectivul nostru este sa avem o industrie europeana a apararii.

- Romania doreste sa se dezvolte, sa se deschida, sa se integreze in UE, iar Franta a insotit-o pe acest drum.

- Sunt aproape 450 de intreprinderi franceze in Romania, au creat aproape 100.000 de locuri de munca.

- Aceasta vizita de stat vrea sa puna in lumina si cooperarea universitara de nivel inalt. Avem sute de acorduri intre institutiile universitare din Franta si Romania. Sunt mai bine de 4.000 de studenti romani in Franta in programul Erasmus.

- Impartasim francofonia. Acum cativa ani am avut un summit al francofoniei in Romania, Romania are radacini latine. 20% din elevii romani invata franceza ca si prima limba, iar 80% ca limba a doua. Acesta legatura lingvistica trebuie sa o punem in slujba culturii.

- Multi romani au fost exilati in Franta si au dat tot ce e mai bun.

- Vom organiza un sezon cultural incrucisat 2018-2019, in perioada in care Romania va asuma presedintia UE.

- Peste trei zile vom fi la Bratislava. Prima este de a-i proteja pe europeni, sa le asiguram securitatea, sa controlam frontierele externe.

- Fiecare tara trebuie sa faca un efort, si tarile Schengen, si celelalte. Este un punct esential impotriva terorismului: sa vedem cum pot aduce aeroporturile romane o contributie la securitate, prin eficacitatea lor.

- Am abordat chestiunea lucratorilor detasati. Nu putem accepta fraudele, abuzurile care impiedica libera circulatie. E in interesul tuturor sa ii pedepsim pe cei care abuzeaza si care dau apa la moara partidelor extremiste. Directiva trebuie modificata pentru a respecta principiile care ne unesc.

- Am abordat si chestiunea rromilor, care acum cativa ani a avut consecinte politice in Franta. Aceasta chestiune a fost abordata din 2012, s-au gasit raspunsuri, de o parte si de cealalta. Vrem sa asiguram sprijinul luptei impotriva saraciei pentru a ne asigura ca aceste populatii au conditii de trai decente in tara lor. E o chestiune de demnitate, solidaritate. Sa evitam ca aceste subiecte sa nu fie folosite in sprijinul xenofobiei.

- Am discutat despre Ucraina. Acordurile de la Minsk - singura metoda.

- In Orientul Mijlociu trebuie sa sprijinim toate eforturile pentru incetarea ostilitatilor. Sa vedem cum gasim o solutie stabila in Siria.

- Multumesc Romaniei pentru solidaritatea fata de Franta, in timpul atentatelor, si pentru sprijinul acordat in Mali si in alte situatii.

- Trebuie sa avem o Europa implicata pana la sfarsitul anului in acordul de la Paris.

- Romania nu e o tara ca oricare alta, avem radacini comune, impartasim multe legaturi. Am impresia ca ma aflu acasa si va multumesc pentru acest lucru.

Klaus Iohannis:

- Vizita de stat de astazi este o puternica reconfirmare a importantei pe care o acordam relatiei de parteneriat strategic. Putem sa spunem de pe acum ca avem un parteneriat strategic aprofundat, intensificat si ca lucram la aceasta relatie foarte speciala.

- Istoria prieteniei si cooperarii traditionale dateaza de mult mai mult timp. Ma bucur ca vizita are loc la 25 de ani de la semnarea tratatului de intelegere amicala.

- Vizita si dialogul de astazi confirma o relatie privilegiata, solida, cu potential generos, in care ne implicam impreuna.

- Avem un parteneriat exceptional, bazat pe incredere si rezultate tangibile.

- Am analizat foaia de parcurs actualizata in iunie la Paris.

- Am fost amandoi de acord si multumiti sa intensificam dialogul care pana acum a fost in domeniul ministrilor de Externe, axat pe corelare pe probleme de politica externa. Am decis sa ridicam acest format la nivelul ministrilor de Externe si de Aparare.

- Cooperarea economica va primi un impuls si cu ocazia acestei vizite.

- Ma bucur ca dl presedinte va vizita uzina de la Ghimbav, un proiect care va avea, sunt convins, acelasi succes pentru noi pe care il are Dacia - Renault.

- Vom vizita centrul de cercetare de la Magurele. In acest domeniu, Romania si Franta au un potential de dezvoltare. Azi va fi semnat la Magurele un document important si un protocol de cooperare in domeniile educatiei si formarii profesionale.

- O atentie aparte a fost acordata pregatirii sezonului cultural incrucisat. Vom marca in Franta si in Romania centenarul Romaniei moderne.

- La finele acestei saptamani, vom participa la summit-ul de la Bratislava, unde vom discuta despre viitorul UE.

- Provocarile actuale pot fi depasite doar printr-o actiune comuna a celor 27 de state membre. Trebuie sa evitam fragmentarea, de aceea, e important sa ne concentram pe actiuni si obiective care ne unesc.

- Trebuie sa comunicam mai mult, mai bine si mai inteligent despre UE.

- Cred ca prioritatile noastre strategice trebuie sa fie securitatea interna si externa a UE, cresterea economica si crearea de locuri de munca, bugetul UE si piata interna.

- Am avut discutii si pe dosare sensibile. Am abordat impreuna, foarte constructiv, tematica aderarii Romaniei la Schengen. Putem sa gasi impreuna solutii pentru directiva detasarii lucratorilor.

- Se contureaza o colaborare mult mai intensa, in beneficiul Frantei, Romaniei si UE.

10:34- Presedintele Hollande a declarat ca este incantat de invitatia de a veni la Bucuresti, pentru ca Romania si Franta impartasesc o istorie si o cultura comune.

10:20 - Au inceput discutiile oficiale intre cele doua delegatii.

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul ca aceasta vizita este "o expresie vie a relatiei pe care am construit-o si un prilej foarte bun pentru a intensifica parteneriatul nostru strategic".

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat ca Romania si Franta isi doresc sa lucreze impreuna atat in domeniul bilateral, cat si in vederea "continuarii proiectului european".

09:15 - Presedintele Hollande a fost primit la Palatul Cotroceni de omologul sau. Dupa intonarea imnurilor de stat si prezentarea delegatiilor, cei doi presedinti au facut fotografia oficiala, dupa care s-au retras pentru convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii.

09:00 - Presedintele Hollande a depus o coroana de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol.

Momentul a fost marcat de doua incidente inregistrate in coloana oficiala: un accident usor de masina si un agent SPP cazut de pe motocicleta.

Programul presedintelui Francois Hollande in Romania

Dupa discutiile de la Palatul Cotroceni, la ora 11:25 cei doi sefi de stat au in program o vizita la Camera de Control Laser de la Institutul din Magurele, unde vor semna acorduri importante in domeniul educatiei si cercetarii.

La ora 12:00, Francois Hollande si Klaus Iohannis participa la deschiderea evenimentului economic intitulat "Parteneriatele franco-romane de viitor".

Urmeaza, la ora 13:00, intalnirea dintre presedintele Francois Hollande si premierul Dacian Ciolos in cadrul unui pranz oficial.

De la Bucuresti, presedintele Frantei se va deplasa in judetul Brasov, unde, la ora 15:45, va inaugura fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav, la eveniment fiind prezent si premierul Dacian Ciolos.

Seara se va incheia cu o cina oficiala oferita la ora 20:00 de Klaus Iohannis in onoarea presedintelui francez.

Vizita de stat a presedintelui Frantei vine in contextul mai multor intalniri la nivel inalt care au avut loc in ultimii doi ani. Printre cele mai importante momente amintim vizita presedintelui Klaus Iohannis la Paris, in februarie 2015, urmata de revizuirea si semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic romano-francez de catre premierii celor doua state chiar in iunie anul acesta.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, o atentie deosebita este acordata in cadrul vizitei dimensiunii economice, Franta fiind al patrulea partener comercial al Romaniei si al cincilea investitor in tara noastra.

De altfel, Hollande este insotit de o delegatie de 30 de directori de companii franceze.

Un alt subiect foarte important discutat de cei doi sefi de stat este relansarea proiectului european, inclusiv in pregatirea reuniunii informale in format UE-27, care va avea loc la Bratislava, la 16 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Francois Hollande vizita Romania, #Hollande Ciolos Ghimbav, #Hollande Iohannis vizita Romania , #presedinte