Liiceanu, revoltat ca Iohannis lucreaza cu Pop: A acoperit furtul lui Ponta, l-a tainuit, i-a sters urmele

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 19:50
13645 citiri
Liiceanu, revoltat ca Iohannis lucreaza cu Pop: A acoperit furtul lui Ponta, l-a tainuit, i-a sters urmele
Foto: Facebook / Gabriel Liiceanu

Scriitorul Gabriel Liiceanu critica prezenta rectorului Ioan Aurel Pop printre membrii Comisiei prezidentiale pentru proiectul de tara, argumentand ca acesta "a acoperit furtul lui Ponta, l-a tainuit, i-a sters urmele", cu referire la plagiatul fostului premier.

"Administratia Prezidentiala si-a propus sa faca 'un proiect de tara' care sa arate 'unde vrem sa isi gaseasca Romania locul in UE'. (Vezi Doamne, pe fundalul celor amintite, e greu de aflat ce-i lipseste si ce-i trebuie Romaniei.)

Si, in vederea realizarii proiectului, s-a alcatuit o comisie (cum altfel?) alcatuita din cei presupusi a fi calificati pentru aceasta sarcina mareata.

In centrul proiectului, dupa cum a anuntat recent Presedintele tarii, se afla 'Romania educata': 'Romania educata e calea spre viitorul Romaniei. Fara o generatie educata nu se poate construi viitorul', a spus el", a scris Liiceanu pe platforma contributos.ro.

El se opreste asupra lui Ioan Aurel Pop, "oficial profesor, rector si academician", reamintind ca acesta a fost membru in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a certificat plagiatul lui Ponta.

Mai mult decat atata, scriitorul subliniaza ca "a acoperit furtul lui Ponta, l-a tainuit, i-a sters urmele".

"Culmea ironiei este ca, in 2016, dupa ce a fost ales (la propunerea Academiei!) presedinte al CNATDCU, cautionatorul furtului de titlu doctoral a declarat: 'Alegerea mea in functia de presedinte al CNATDCU reprezinta o continuare a asumarii unor responsabilitati in spatiul public. Intreaga mea activitate profesionala, fie ca am predat istorie unor minti tinere, fie ca am condus cea mai mare universitate din Romania, s-a bazat pe asumarea deplina a rolului pe care l-am avut. Am incercat sa ma pun, cu onoare si demnitate, in slujba oamenilor'.

Intr-adevar, in 2012, Ioan Aurel Pop 'si-a asumat deplin rolul pe care l-a avut'. 'Cu onoare si demnitate', acoperind furtul lui Victor Ponta, 's-a pus in slujba oamenilor'. Pesemne ca tot gratie 'onoarei si demnitatii' sale, el a fost ales acum de catre Presedintele tarii sa faca parte din Proiectul al carui nucleu dur e 'Romania educata', 'calea spre viitor a Romaniei'", conchide Liiceanu.

Comisia prezidentiala pentru proiectul de tara a fost constituita, din acest for urmand sa faca parte personalitati, cate doi reprezentanti din partea fiecarui partid parlamentar, un reprezentant al Guvernului, activitatea comisiei urmand sa fie coordonata de doi consilierii prezidentiali.

Lucian Croitoru si Valentin Lazea din BNR, sociologul Dan Dungaciu, Vasile Puscas, Cristian Parvulescu, fostul consilier prezidential Iulian Chifu si Ioan-Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai sunt printre personalitatile care fac parte din comisia prezidentiala pentru proiectul de tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Liiceanu proiect tara Iohannis, #Liiceanu Aurel Pop , #Victor Ponta