Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe fratele lui Ludovic Orban. Fostul comisar european era consilier la Cotroceni

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 13:2311343 citiri
Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe fratele lui Ludovic Orban. Fostul comisar european era consilier la Cotroceni
Leonard Orban a primit Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler FOTO Hepta

Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Leonard Orban, a fost semnat de președintele Klaus Iohannis marți, 26 octombrie, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Decizia de eliberare din funcţie a lui Leonard Orban semnată de Klaus Iohannis intră în vigoare de la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării, mai arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care i-a conferit lui Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, "în semn de înaltă apreciere pentru excepţionala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susţinerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administraţiei Prezidenţiale".

În 2002, Leonard Orban a fost decorat și de către președintele Ion Iliescu, cu același ordin „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuția adusă integrării României în NATO.

Orban a fost, în perioada mai 2001-decembrie 2004, negociator șef adjunct cu Uniunea Europeană, pentru ca în perioada decembrie 2004-aprilie 2005 să fie numit negociator-șef al României cu Uniunea Europeană.

Leonard Orban a fost comisar european pentru multilingvism în perioada 2007-2010.

În martie 2010 a fost numit în funcția de consilier prezidențial pe probleme de afaceri europene în cadrul Administrației Prezidențiale.

Între 2011-2012 a fost ministru al afacerilor europene în guvernul Boc, respectiv în guvernul Ungureanu și în guvernul Ponta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Traiannn
rank 5
Daca aceasta masura este urmare a pozitiei lui Ludovic , atunci ,
TWISTER
rank 5