Klaus Iohannis se intalneste luni cu Victoria Nuland

Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 17:52
2334 citiri
Klaus Iohannis se intalneste luni cu Victoria Nuland
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis o primeste, luni, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, adjunctul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, informeaza Administratia Prezidentiala.

Victoria Nuland soseste duminica la Bucuresti, iar la ora 20:00 va avea o intalnire cu premierul Dacian Ciolos.

Surse oficiale au declarat ca, in cadrul unei cine informale, premierul Dacian Ciolos ii va prezenta oficialului american prioritatile Guvernului pe care il conduce.

De asemenea, cei doi vor discuta despre imbunatatirea climatului investitiilor in Romania, despre situatia din regiune, in special cea din Republica Moldova, dar si despre relatiile cu Ucraina si Rusia.

Victoria Nuland vine la Bucuresti - Intalniri cu Iohannis si Ciolos (Video)

Parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii va figura, de asemenea, pe agenda discutiilor dintre Ciolos si Nuland.

Si ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, se va intalni, luni, cu Victoria Nuland, pe agenda discutiilor figurand aspecte referitoare la cooperarea militara bilaterala, in cadrul Parteneriatului strategic romano-american, precum si la situatia de securitate din regiune, potrivit MApN.

Ambasada SUA la Bucuresti preciza, in cursul acestei saptamani, ca Victoria Nuland va efectua o vizita in Romania, unde va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos.

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, se va intalni cu presedintele Iohannis, premierul Ciolos si alti reprezentanti ai noului Guvern, pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun in cadrul Parteneriatului nostru strategic", se arata in raspunsul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.

De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, s-a intalnit inca de joi, in Lituania, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, in cadrul discutiilor fiind abordata, printre altele, situatia din regiune, cu accent pe evolutiile din Republica Moldova.

Dacian Ciolos se intalneste duminica seara cu Victoria Nuland (surse)

Potrivit MAE, intrevederea a avut loc in marja reuniunii informale pe teme de politica externa si securitate "Snow Meeting" din Trakai, Lituania.

"Ambele parti au apreciat in mod deosebit dinamica actuala a relatiilor bilaterale si vointa clara a dezvoltarii pe mai departe a Parteneriatului strategic romano-american, atat pe dimensiunea de securitate, cat si pe cea economica. In cadrul intalnirii a fost abordata, de asemenea, situatia din regiune, cu accent pe evolutiile din Republica Moldova", preciza MAE.

Subsecretarul de stat american pentru Afaceri Europene si Euroasiatice, Victoria Nuland, a venit ultima data la Bucuresti in 14 ianuarie 2015, cand s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis. Cu acea ocazie, Nuland aprecia ca vizita sa la Bucuresti se datoreaza sefului statului, aratand ca a venit sa-l vada.

"Sunt foarte bucuros ca ati decis sa veniti in vizita la inceputul mandatului meu, nu stiu daca mi se datoreaza mie, dar sunt foarte bucuros", a spus Iohannis, in debutul intrevederii.

In acest context, Victoria Nuland a raspuns: "Cu siguranta se datoreaza dumneavoastra. Am venit sa va vad".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Klaus Iohannis intalnire Nuland, #Iohannis intalnire Victoria Nuland, #Victoria Nuland Romania , #presedinte