Klaus Iohannis se consulta marti, de la ora 15.00, cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului

Marti, 22 Decembrie 2020, ora 05:59
1887 citiri
Klaus Iohannis se consulta marti, de la ora 15.00, cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marti partidele si formatiunile parlamentare la consultari in vederea desemnarii unui premier. Consultarile vor incepe la ora 15.00, cu delegatia PSD.

"In temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) si ale art. 103 din Constitutia Romaniei, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni presedintii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de Prim-ministru", a transmis Administratia Prezidentiala.

Programul consultarilor este urmatorul:

15:00 - Partidul Social Democrat (PSD);

15:30 - Partidul National Liberal (PNL);

16:00 - Alianta USR-PLUS;

16:30 - Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR);

17:00 - Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR);

17:30 - Minoritati nationale reprezentate in Parlament,

Seful statului a avut prima runda de consultari cu partidele si formatiunile parlamentare in 14 decembrie, dar la finalul zilei a anuntat ca nu erau intrunite conditiile pentru desemnarea unui premier.

Protocol PNL, USR-PLUS si UDMR

Liderii PNL, USR PLUS, UDMR - Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Ciolos, Kelemen Hunor - au semnat, luni, in prezenta premierului pe care il sustin, Florin Citu, Acordul de guvernare 2020 - 2024, dupa mai bine de o saptamana de negocieri pe programul de guvernare si pe modul de impartire a portofoliilor de ministru, a functiilor de prefect si a celor de secretar de stat.

Documentul consemneaza ca partidele semnatare inteleg ca prezenta scazuta la vot este un semnal de alarma pentru democratia noastra si se angajeaza sa respecte vointa cetatenilor exprimata in 6 decembrie si sa nu schimbe, prin traseism politic, rezultatul votului dat de cetateni si majoritatea ce decurge din acest pact politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Klaus Iohannis presedinte, #klaus Iohannis consultari, #Klaus Iohannis partide, #klaus iohannis negociere , #presedinte