Klaus Iohannis iese la atac: Avem un guvern irational si ireal. Un politician pe nume Dragnea a pus mana pe Guvern si Parlament

Sambata, 04 August 2018, ora 11:20
14417 citiri
Klaus Iohannis iese la atac: Avem un guvern irational si ireal. Un politician pe nume Dragnea a pus mana pe Guvern si Parlament
Foto: Captura video

Klaus Iohannis a atacat in termeni duri partidul de guvernare, PSD, despre care a spus ca a incaput pe mainile lui Dragnea, la fel ca Guvernul si Parlamentul, pentru a destructura justitia in scop personal. Nu a fost indulgent nici cu Viorica Dancila, un premier irational si ireal si a condamnat actiunile Politiei contra celor care au o atitudine anti-PSD.

Presedintele a participat, in premiera, la o sedinta a Partidului National Liberal, partid din care, de altminteri, presedintele se reclama politic si in numele caruia a si castigat mandatul la Cotroceni.

A fost intonat imnul tarii, iar Iohannis a stat pe scena, alaturi de liderii liberali.

Ludovic Orban a amintit ca Iohannis a castigat alegerile prezidentiale, in urma sustinerii care i-a fost acordata de PNL.

"Trebuie sa ne asiguram ca aceasta poveste frumoasa pentru Romania va continua", a spus Ludovic Orban.

"Sunteti asa cum imi amintesc eu", a salutat Klaus Iohannis sala, inainte de a sustine un discurs puternic anti-PSD si mobilizator pentru liberali.

Iata cele mai importante declaratii din discursul lui Klaus Iohannis:

- Incep cu o radiografie a situatiei generale din Romania. Pot sa spun ca situatia este proasta si nu imi place sa spun asa ceva.

Nu pot spune ca Romaniei ii este bine, dar poate cu ajutorul vostru, ajungem si acolo.

- In 2016 am avut alegeri parlamentare. A castigat PSD, cu promisiuni mari: ca va curge lapte si miere, ca vor face economia sa mearga, ca vor creste salarii si pensii si in general va fi atat de bine, cum nu s-a vazut vreodata. Dar ghinion!, nu s-a intamplat asa. Au inceput sa lucreze la cu totul altceva. Au inceput sa demonteze justitia romaneasca. Asta a fost prioritatea reala a PSD

- PSD a incercat sa inhibe lupta anticoruptie, dar ea va continua

- Si-au dat seama ca lumea asteapta altceva si au pus in opera o pacaleala, prin care le-au explicat oamenilor ca le vor creste salariile si pensiile, dar ele nu le-au crescut. PSD a reusit sa aduca la viata inflatia, au inceput sa creasca dobanzile

- A ramas o tara din ce in ce mai dezamagita, care asteapta solutii. Sondajele arata ca 80% dintre romani cred ca tara merge intr-o directie gresita. Este un rezultat catastrofal.

- Cum a disparut optimismul? Cum a revenit pesimismul intre oamenii de afaceri, intre investitori, intre partenerii internationali, intre noi? Explicatia este cat se poate de simpla: un politician pe nume Dragnea, impreuna cu cativa acoliti, au pus mana pe puterea in PSD, in guvern si in Parlament si de atunci incearca sa foloseasca aceasta putere in interes personal, pentru a scapa de justitie.

Nu ii preocupa nici tara, nici economia, nici romanii, ce sa mai vorbim despre imaginea Romaniei in Europa si in lume. Ii preocupa pur si simplu sa scape de dosare. Asa ceva nu am avut inca in Romania. Asa ceva nu este posibil intr-o tara europeana, democratica si nu numai atat.

Au inceput actiuni de neimaginat: persoane care indraznesc sa isi expuna public opinia anti-PSD sunt luate in plina zi de politie. Asa ceva nu s-a mai intamplat in Romania din anii intunecati ai comunismului. Acolo am ajuns? Sa ne intoarcem de unde am plecat? Sa dam cu piciorul la ce au construit generatii de romani?

Acolo am ajuns, sa dam cu piciorul la bunastarea romanilor, la imaginea tarii, la coeziunea intre romani? Eu va spun ca nu. Exista solutii: voi sunteti cea mai importanta parte a acestei solutii

- PNL este un partid puternic, are solutii si nu este singur. Nu sunteti singuri! Aveti alaturi milioane de romani, alte partide de opozitie bine intentionate, societatea civila. Toamna acestui an si alegerile de anul viitor trebuie sa reprezinte revenirea la normalitate in Romania.

- Am ajuns sa avem un guvern irational. Ieri am avut o discutie care m-a facut sa cred ca avem chiar un guvern ireal. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras. E trist. Doamna prim-ministru a publicat in Monitorul Oficial o decizie prin care instaura un nou premier interimar. Surpriza! Am crezut ca este atributul meu si am contestat la CCR. Dupa ce am inaintat acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat sa imi spuna ca pleaca in concediu si ca toate sunt bune.

I-am atras atentia ca nu e bine. Stiti ce mi-a spus? Ca nu a stiut ca se publicase. Mai ireal decat asa nu cred ca se poate.

- Acest stil de conducere irationala nu poate sa continue. Este nevoie de alternativa rationala. Trebuie sa faceti tot ce se poate pentru a instaura rationalitatea si normalitatea in Romania. Pentru asta PNL trebuie sa fie un partid unit si puternic. Puteti! Fiti hotarati, construiti-va un program politic serios, fiti uniti si mergeti si spuneti oamenilor ce vreti cu Romania. Mergeti intre oameni, spuneti-le ca aveti solutii pentru economia romaneasca. Spuneti oamenilor ca stiti cum se face adevarata reforma administrativa. Spuneti oamenilor ca pentru voi conteaza tinerii. Conteaza romanii din diaspora.

- Spuneti oamenilor ca pentru voi justitia conteaza. Spuneti oamenilor ca stiti cum trebuie guvernata tara. Spuneti oamenilor simpli, mergeti intre oameni, mergeti tot timpul intre oameni, nu asteptati o campanie electorala. Nu exista blocaj media. Oamenii sunt afara, va asteapta!

- Explicati oamenilor ca aveti solutii pentru a inlocui o conducere incompetenta si toxica. Eu lupt pentru o Romanie puternica, democratica, europeana, prospera. Noi am declarat impreuna aceste lucruri in 2014. Eu ma lupt pentru a ingradi efectele nefaste ale acestei guvernari pesediste. Eu ma lupt cu abuzurile PSD, lupt impotriva abuzurilor PSD. Va invit sa faceti la fel.

- Eu ma implic, ma lupt pentru o Romanie puternica, europeana, prospera si va intreb: Sunteti alaturi de mine in aceasta lupta? Sunteti alaturi de mine in aceasta lupta?

La final de discurs, presedintele Klaus Iohannis a fost ovationat la scena deschisa de liberali.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Iohannis PNL alegeri , #presedinte