Klaus Iohannis: O motiune, daca vine din anterioara sesiune sau se depune acum, este de o inutilitate clasica. PSD s-a facut de ras

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 19:22 2398 citiri
Iohannis/Foto: Precidency

Presedintele Klaus Iohannis considera ca reluarea votului pe motiunea de cenzura depusa de PSD sau depunerea altei motiuni ar fi "de o inutilitate clasica". "Am spus ca si acea motiune a fost de o inutilitate clasica, s-a facut de ras PSD", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, despre o eventuala reluare a votului pe motiunea de cenzura depusa de PSD si a afirmat: "Sigur, o astfel de decizie nu e de natura sa aduca o stabilitate suplimentara in comportamentul politicienilor nostri, dar, pe de alta parte, o motiune daca vine din anterioara sesiune sau se depune acum este de o inutilitate clasica. Am spus ca si acea motiune a fost de o inutilitate clasica, s-a facut de ras PSD".

Seful statului a precizat ca ar fi "total aiurea" sa se reia votul sau sa se depuna o alta motiune impotriva Guvernului.

"Mi s-ar parea total aiurea sa revina cu acea motiune sau sa depuna o alta motiune, dar daca vor au dreptul constitutional sa faca un astfel de demers", a mai declarat Iohannis.

Curtea Constitutionala a decis ca nu exista conflict juridic Guvern - Parlament pe tema motiunii de cenzura initiata de PSD in sesiunea extraordinara, dar care nu a fost dezbatuta din lipsa de cvorum. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind ca solicitarea trebuia respinsa exclusiv ca inadmisibila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News