Klaus Iohannis: Nu s-au facut abuzuri in vara lui 2012, doar erori de comunicare

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 22:47 6796 citiri
Foto: B1TV

Klaus Iohannis a declarat ca nu s-au facut abuzuri in 2012, cand a fost suspendat presedintele Traian Basescu, si nu au existat nici macar derapaje de la democratie, in schimb au existat erori de comunicare.

"Nu a fost nici lovitura de stat, nici dictatura parlamentara, nici macar un derapaj nu a fost. In esenta, suspendarea unui presedinte si faza urmatoare, de referendum, sunt lucruri prevazute in Constitutie. Perfect ok. S-au facut insa cateva erori si de procedura, si de comunicare", a declarat primarul Sibiului, miercuri seara, intr-o emisiune la postul B1TV.

Intrebat daca au existat totusi si abuzuri, Klaus Iohannis a negat. "Nu, nu le-as spune abuzuri", a punctat el, dezvaluind ca a votat pentru suspendarea lui Traian Basescu.

"Da. Mi s-a parut corect asa. Ar fi fost nevoie de o mult mai buna pregatire a acestei actiuni si de o comunicare preventiva, care in partea cealalata a existat foarte multa. PDL si oamenii din jurul presedintelui au stiut sa comunice, au avut dispozitive care au trebuit doar activate.

USL nu a avut nicio strategie de comunicare, a fost o graba mult prea mare. Au avut castig de cauza comunicatorii de cealalta parte", a mai expicat Klaus Iohannis, subliniind inca o data ca, in vara lui 2012, "nu a fost lovitura de stat, nu a fost nici macar un derapaj de la democratie".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News