Klaus Iohannis, liberalii si Motiunea Diaspora (Opinii)

Luni, 01 Iunie 2015, ora 18:37
6125 citiri
Klaus Iohannis, liberalii si Motiunea Diaspora (Opinii)
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

La inceputul lunii iunie, in viata politica romaneasca ar putea aparea primul moment de tensiune dupa ce PNL a castigat alegerile prezidentiale.

Liberalii spun ca depun o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta pe tema votului prin corespondenta.

Aceasta motiune reprezinta o continuare a crizei romanilor din strainatate, criza inceputa anul trecut odata cu primul tur al alegerilor prezidentiale.

Cei care au asistat la a doua lansare de carte scrisa de Klaus Iohannis vor fi fost surprinsi de faptul ca magia din decembrie pare sa fi trecut. Mult mai putini oameni au fost sedusi de noua productie a fostului primar de Sibiu. Cred ca acest fapt arata ca valul de simpatie pentru presedintele ales e pe cale sa se stinga la tarm.

Probabil ca opinia publica nu a fost si nu e de acord cu pasivitatea actualului presedinte, pentru ca aceia care l-au votat isi doresc un viitor fara Victor Ponta, iar aceasta situatie de compromis il dezavantajeaza pe seful statului.

Ma mir ca oamenii din jurul presedintelui nu au sesizat orizontul de asteptare al alegatorilor si nu i-au spus lui Klaus Iohannis ca a ajuns la Cotroceni datorita unui vot negativ, unul impotriva actualului prim-ministru.

Lucrurile nu s-au schimbat intre timp. Victor Ponta nu cred ca a devenit mai simpatic in ochii celor sase milioane de oameni, dar nici Klaus Iohannis nu pare sa se fi ridicat la stacheta impusa de cei care l-au votat.

In politica, in opinia mea, daca ai puterea sa nu te imbeti cu apa rece, relatia unui politician cu alegatorii e destul de simpla: trebuie sa livrezi nu ce ai promis, ci ce cred oamenii care te-au votat ca ai promis. Usor de spus, greu de facut!

In cazul nostru, multi dintre votanti vor sa fie razbunati pentru batjocorirea romanilor din strainatate de catre Guvernul Romaniei.

Nu stiu daca motiunea pe care PNL promite ca o depune va trece, iar PSD se va intoarce in Opozitie. Datele de la aceasta ora arata ca premierul se bucura inca de sustinere in Parlament, chiar daca acesta e tot mai fragmentat, iar cei mai multi dintre deputati si senatori au inceput sa se gandeasca la viitor.

Cred ca la intrebarea daca au sau nu o majoritate, nici liderii liberali nu pot sa raspunda la aceasta ora. Motiunea se joaca pe muchie de cutit.

Un alt punct de tensiune de care atarna soarta Guvernului e si cazul Sova. Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a nesocotit deciziile Curtii Constitutionale in ce priveste votul pentru cererea de arestare a senatorului PSD depusa de DNA.

Putem presupune si ca Parchetul anticoruptie a inceput o ancheta asupra domnului Tariceanu din moment ce procurorii au cerut toate documentele si stenogramele institutiei ce au legatura cu acest caz. Cred ca o arestare a lui Dan Sova reprezinta o mare problema pentru Victor Ponta, deoarece amandoi au lucrat ca avocati pentru o companie publica din care au fost deturnate fonduri - e vorba de dosarele Complexului Energetic Turceni si Rovinari.

E greu de facut o predictie asupra viitorului politic imediat din Romania, dar liberalii au sansa lor sa paraseasca bancile Opozitiei pana la inceputul sesiunii parlamentare de toamna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis vot romani diaspora, #Iohannis guvern Ponta premier, #PNL motiune cenzura guvern Ponta , #Victor Ponta