Klaus Iohannis lamureste cum si-a cumparat cele sase case

Luni, 25 August 2014, ora 22:40
22305 citiri
Klaus Iohannis lamureste cum si-a cumparat cele sase case
Foto: B1 TV

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a explicat, luni seara, cum a reusit sa cumpere cele sase proprietati care apar in declaratia sa de avere, mentionand ca nu a existat niciodata vreun dosar penal legat de acestea.

Cele sase case care apar in declaratia sa de avere au fost cumparate in perioada 1999 - 2007. Insa, potrivit candidatului ACL la prezidentiale, care inainte sa intre in politica a fost profesor, iar apoi inspector scolar, el si sotia sa, Carmen, si ea profesoara, au muncit pentru aceste case. Nu doar ei, ci si parintii si bunicii, a spus el.

"Este munca noastra, a parintilor nostri si a bunicilor nostri", a declarat el la B1 TV, mentionand ca "Nu am pornit de la zero".

Klaus Iohannis a explicat ca el si sotia lui au avut de la inceput doua case, pe care le-au vandut, cumparand altele. O parte din castig a venit si din chirii, a mai afirmat el.

"Altii au investit in copii, in educatia lor, noi am investit in imobile"

"A fost relativ simplu. In anii '90, au fost relativ ieftine casele. Noi nu avem copii. Altii au investit in copii, in educatia lor, noi am investit in imobile. Ne propuneam sa avem ceva pentru batranete", a declarat el.

Klaus Iohannis a declarat ca se astepta la atacuri pe aceasta tema, insa afirma ca niciodata nu a existat vreun dosar penal cu trimitere in judecata pe numele sau, "nici pe retrocedari, nici pe alte spete".

Despre acuzatiile conform carora ar fi "vandut" copii

Candidatul ACL la prezidentiale a lamurit si acuzatiile aparute in presa legat de faptul ca ar fi vandut copii, cu ani in urma. Potrivit acestuia, intr-adevar, o familie de canadieni a venit in Romania sa infieze, dupa '90, iar sotia lui le-a fost translator. El a facut pe soferul, "de acolo a pornit povestea".

"Copiii au fost adoptati prin hotarare judecatoreasca, nu i-a impachetat cineva si i-a dus", a declarat el, mentionand: "nu am avut nicio implicare". Iohannis sustine ca nu a pastrat legatura cu canadienii in cauza si nici nu a verificat unde au ajuns copiii.

Klaus Iohannis s-a referit si la Dan Voiculescu, afirmand: "nu a fost un politician cu care sa am vreo relatie de vreun fel".

"Non-relatia" cu Traian Basescu

Cat despre Traian Basescu, ultima intalnire cu acesta, cand s-a discutat politica, a fost in 2008, spune Klaus Iohannis. "Ne-am mai intalnit o data la biserica, in 2011", a mai spus el, mentionand ca atunci doar s-au salutat.

"Relatia noastra s-a racit in 2007, cand s-a transformat in non-relatie", a mai spus el.

Iohannis a vorbit si despre declaratia lui Victor Ponta legata de religie, cu referire directa la persoana sa, calificand-o ca fiind o mostra de "retorica foarte slaba". "Oamenii nu au nicio problema cu faptul ca nu sunt etnic roman si nu sunt ortodox", a spus el.

PNL, despre "marlaniile" lui Ponta: El nu a fost atacat ca e roman si ortodox

Acesta a povestit ca parintii sai (mama, sora medicala, iar tatal, tehnician la o firma din Sibiu) au plecat din Romania in '92, cand erau deja pensionari, aceasta fiind optiunea lor. "Am hotarat sa raman si nu-mi pare rau", a spus el despre decizia de a ramane in Romania.

Intrebat daca a fost ideea sa ori a partidului sa candideze la presedintie, Iohannis a replicat: "Nu am obiceiul sa imi fie induse idei, am obiceiul sa le am eu".

Acesta a specificat ca nu nu a avut pana acum intalniri nici cu Monica Macovei, nici cu Elena Udrea, alti candidati la Cotroceni, si ca nici nu intentioneaza sa le aiba. De altfel, acesta a spus ca, daca va ajunge in turul doi cu Ponta, nu va avea negocieri, motivand ca "nu partidele voteaza, ci oamenii". Este insa convins ca Victor Ponta va fi cel invins: "Victor Ponta va pierde sigur alegerile".

In ceea ce priveste politica externa, Iohannis nu a negat ca relatia cu Angela Merkel, pe care o cunoaste, e un atuu de care se va folosi odata instalat la Cotroceni, dar nu si in campania electorala.

"Sunt trei piloni din politica externa ce trebuie pastrati: SUA, NATO, UE. Nu trebuie sa inventam alte axe. Trebuie sa dovedim ca suntem parteneri pe care se pot baza, nu pentru un an sau doi, ci pentru mult timp. Daca facem asta, atunci ne va fi bine", a spus candidatul ACL la prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Klaus Iohannis case, #Klaus Iohannis sase case, #Klaus Iohannis avere, #Klaus Iohannis proprietati, #Klaus Iohannis declaratie avere, #Iohannis relatie Traian Basescu, #Iohannis Dan Voiculescu , #presedinte PNL