Klaus Iohannis, intalniri cu cetatenii in toata tara

Publicitate electorala
Duminica, 17 Noiembrie 2019, ora 14:45
19971 citiri
Klaus Iohannis, intalniri cu cetatenii in toata tara
Foto: Facebook/PNL

(P) Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca el nu se afla in competitie electorala cu PSD, ci in razboi cu acest partid. Motivul razboiului cu PSD: social-democratii au guvernat "impotriva romanilor".

Intalnirea lui Klaus Iohannis cu bistritenii, de ieri, a avut loc exact la cinci ani de zile dupa ce seful statului a castigat primul mandat, pe 16 noiembrie 2014. Seful statului a inceput in forta campania pentru turul doi, dupa ce vineri s-a aflat la Baia Mare. Luni, Iohannis va merge la Ploiesti.

Presedintele Romaniei a sosit in centrul istoric al orasului Bistrita, langa Biserica Evanghelica, unde a fost intampinat de un numar mare de cetateni si de secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, deputat de Bistrita. Seful statului a fost aplaudat de bistriteni. Klaus Iohannis a luat orasul la pas, dialogand cu cetatenii si raspunzand urarilor de bun venit: "Bine v-am gasit, mi-a fost dor". Bistritenii s-au fotografiat cu seful statului sau i-au cerut autografe pe cea mai recenta carte.

Un biciclist s-a oprit pentru a face o fotografie cu presedintele si pentru a-i trasnmite salutul "comunitatii biciclistilor". "Asteptam cei 47 de kilometri de pista pe care i-a promis PSD-ul", a comentat biciclistul, cu referire la restantele primarului PSD din localitate. "Poate-i lasa pe liberali la conducere si se vor realiza", a replicat presedintele.

Primit cu caldura

In fata sediului PNL, Iohannis a fost primit cu paine si sare de un grup de femei si barbati imbracati in frumoasele costume populare din zona. Presedintele a primit cadou un ceas de perete. "Am avut ca primar la Sibiu un slogan: 'pentru ca treaba sa mearga ceas', va doresc si voua tot asa ceva", a multumit presedintele.

Un cetatean si-a exprimat revolta fata de faptul ca Romania este condusa, in continuare, de comunisti. "Pai eu ce zic la toate adunarile, ca PSD 30 de ani numai a stricat!", i-a raspuns Iohannis.

De la sediul PNL, seful statului a mers pe jos, spre sala in care a avut loc intalnirea cu cetatenii din judetul Bistrita-Nasaud, fiind intampinat cu caldura de locuitorii orasului. La intrarea in sala, seful statului a fost asteptat de echipa de robotica a Colegiului National "Liviu Rebreanu". Presedintele a stat de vorba cu acestia si a facut o fotografie cu tinerii.

Klaus Iohannis a dialogat si cu jurnalistii veniti in numar mare, explicandu-le ca la dezbaterea de marti vor fi abordate "toate temele de interes" intr-o campanie electorala pentru alegerile prezidentiale. Candidatul PNL a precizat ca la intalnire vor fi prezenti politologi, formatori de opinie si jurnalisti, persoane care sunt "foarte bine puse in tema".

Turul doi trebuie castigat cu o majoritate covarsitoare

La reuniunea din Sala Polivalenta au participat 2.000 cetateni si simpatizanti ai sefului statului. Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis ca turul doi al alegerilor prezidentiale trebuie castigat cu o majoritate covarsitoare care sa arate PSD-ului unde ii este locul si anume in opozitie.

"Eu nu sunt cu PSD intr-o competitie electorala, eu sunt cu PSD in razboi. Noi suntem cu PSD in razboi. Si asta nu pentru ca noi suntem asa, rai, pentru ca ei au fost rai cu romanii. PSD a guvernat impotriva romanilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari si nici nu a ajuns bine in Palatul Victoria si au inceput sa incerce sa subjuge justitia, sa acapareze marile sisteme publice. PSD a atacat democratia din Romania. Este inadmisibil, a fost inadmisibil si rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost inlaturati de la putere!", a declarat seful statului.

Klaus Iohannis le-a spus sustinatorilor sai ca razboiul pe care il poarta cu PSD nu s-a terminat si ca este important ca, printr-o prezenta consistenta la urne, sa fie castigata batalia din 24 noiembrie, pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

PSD a luptat impotriva romanilor

Presedintele a mai afirmat ca PSD a guvernat impotriva romanilor si chiar a luptat impotriva cetatenilor acestei tari in strada. "Imaginati-va, guvernul PSD a luptat in strada la propriu impotriva romanilor. Si ma refer, desigur, la acel 10 august de anul trecut. Inimaginabil, dar pana acolo i-a dus mintea sa incerce sa-i ingenuncheze pe romani cu forta. Mare prostie! Cum sa-i ingenunchezi pe romani cu forta? Nimeni nu a reusit, nimeni nu a reusit sa-i ingenuncheze pe romani si PSD in veci pururi nu va reusi", a spus Klaus Iohannis.

Seful statului a afirmat ca PSD este principalul motiv pentru care Romania nu s-a dezvoltat asa cum ar fi trebuit.

"Dar, de stricat, dragii mei, au reusit sa strice multe. In ultimii 30 de ani de cand ne-am eliberat de comunism, inca nu am reusit sa ne eliberam de tot de comunisti. Deci, in ultimii 30 de ani de cand ne-am eliberat de comunism, in realitate, PSD a facut foarte mult rau Romaniei.

PSD este motivul principal pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult, este motivul principal pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai bine, PSD este motivul principal pentru care 4 milioane de romani au plecat din tara fiindca nu s-au regasit in sistemele de aici", a acuzat Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Iohannis discurs campanie Bistrita 2019, #Iohannis candidat prezidentiale 2019, #Iohannis declaratie razboi PSD , #candidat prezidentiale 2019
Comentarii