Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis, la învestirea Guvernului Ciucă: "Nu a fost simplu, a fost nevoie să se treacă peste orgolii"

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 16:21
2495 citiri
Iohannis, la învestirea Guvernului Ciucă: "Nu a fost simplu, a fost nevoie să se treacă peste orgolii"
Președintele în timpul depunerii jurământului FOTO captură Youtube

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 25 noiembrie, la Palatul Cotroceni, că formarea coaliţiei guvernamentale nu a fost un lucru simplu iar în acest proces "a fost nevoie să se treacă peste multe orgolii".

"N-a fost simplu. Cred că nu-şi imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliţie să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii - şi mai mari, şi mai mici - pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi", a afirmat şeful statului după jurământul de învestitură al membrilor noului Executiv.

Totodată, le-a transmis un mesaj membrilor Guvernului.

"Aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele pe care le-aţi enunţat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, lumea s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi", a afirmat Iohannis.

Iohannis a declarat că prin învestirea noului Guvern criza politică s-a încheiat, însă celelalte crize nu s-au terminat şi nici problemele nu au dispărut, motiv pentru care este nevoie de un Executiv solid.

"Vă felicit! Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme, bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit şi votat, oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp şi multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament şi acum există acest Guvern", a transmis şeful statului, ceremonia de la Palatul Cotroceni în cadrul căreia membrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură.

Iohannis a subliniat că toată lumea aşteaptă măsuri consistente din partea Executivului.

"Nu numai probleme ne aşteaptă şi vă aşteaptă, sunt multe oportunităţi: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se cere implementat, sunt foarte mulţi bani aici care trebuie investiţi în beneficiul românilor. Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile, pentru a creşte pensiile, toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale, şcoli şi multe altele şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern", a afirmat preşedintele.

Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Şeful statului a depus o coroană de flori, împreună cu soția sa, la Cimitirul Naţional din...
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis a fost inclus pe lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, într-o analiză a Euronews Italia, citată de Rador Radio România, în...
#Klaus Iohannis, #guvern, #ciuca, #investitura, #criza politica Romania , #stiri Klaus Iohannis