Klaus Iohannis: Nu regret ruperea USL. Nu a functionat bine

Sambata, 01 Martie 2014, ora 16:45
2977 citiri
Klaus Iohannis: Nu regret ruperea USL. Nu a functionat bine
Foto: Tribuna

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, sustine ca nu regreta ruperea Uniunii Social Liberale.

"Eu, personal, nu regret ruperea USL-ului. Fiindca USL-ul, de cand sunt eu parte din el, nu a functionat bine", a declarat Iohannis, intr-un interviu acordat ziarului Tribuna.

Acesta a precizat ca USL s-a destramat, deoarece lucrurile nu mai functionau si pentru ca PSD nu a mai vrut sa accepte PNL-ul ca partener egal, asa cum au fost la infiintare.

Iohannis a mai spus ca in ultima vreme aparusera multe semne potrivit carora, PSD nu mai avea de gand sa il sustina pe Crin Antonescu la prezidentiale.

"Ultima miscare, care a fost foarte evidenta, a fost infiintarea USD-ului (cica pentru europarlamentare, dar in realitate s-a constituit ca alianta politica interna si s-a vazut repede acest lucru), promovarea unor personalitati si realizarea unor sondaje care au scos imediat personalitatile vizate pe primele locuri au aratat clar ce se doreste.

S-a infiintat USD-ul pentru a promova un candidat la prezidentiale", a continuat liderul PNL.

Iohannis, despre scandalul din PNL: Unde-i dreptatea nu-i usor de vazut

Iohannis: Nu s-a schimbat nimic in relatia dintre mine si Basescu

Intrebat despre o eventuala schimbare intre relatia dintre el si presedintele Traian Basescu, Klaus Iohannis a explicat ca nu avea ce anume sa se modifice, deoarece aceasta legatura nu exista, ma ales in ultimii ani.

"Intre mine si presedintele Basescu nu, fiindca nu a avut ce sa se schimbe, nu a existat nimic, de ani de zile nu avem niciun fel de relatie. Intre Crin Antonescu si presedintele Basescu nu cred ca se vor schimba lucrurile.

Multi analisti si multi comentatori au tras niste concluzii pripite: acum daca PNL intra in opozitie s-ar putea sa apara puncte de contact cu PDL-ul, cu PMP-ul si cu alte partide care au relatie istorica sau mai noua cu Traian Basescu. Una este una si alta este alta", a adaugat prim-vicepresedintele PNL.

USL s-a rupt marti seara, dupa ce liberalii au votat acest lucru. Peste 180 de liberali au optat pentru iesirea de la guvernare, 6 voturi au fost impotriva, iar 2 dintre ei s-au abtinut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Iohannis regret rupere USL, #Iohannis rupere USL, #Iohannis destramare USL , #PNL