Iohannis vorbeste marti in Parlamentul European unde va prezenta viziunea Romaniei privind viitorul UE

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 08:353756 citiri
Iohannis vorbeste marti in Parlamentul European unde va prezenta viziunea Romaniei privind viitorul UE
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis va participa, marti, 23 octombrie, la Strasbourg, la dezbaterea organizata de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene, in cadrul careia va sustine o alocutiune referitoare la viziunea Romaniei in acest sens.

Participarea presedintelui Romaniei la acest eveniment are loc in contextul seriei de dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, la care sunt invitati sefii de stat si guvern din statele membre ale Uniunii.

"Aceasta initiativa a fost lansata in ianuarie 2018 si va continua pana la sfarsitul mandatului actualului Parlament European, in mai 2019.

In cadrul dezbaterii din plen, vor mai sustine interventii presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum si liderii grupurilor politice din Parlamentul European", transmite un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Astfel, marti, incepand cu ora 11:30 (ora Romaniei), seful statului va vorbi despre viitorul Europei cu deputatii europeni si cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, in plenul Parlamentului de la Strasbourg.

Cu ocazia vizitei la Strasbourg, presedintele va avea o intrevedere cu seful PE, Antonio Tajani, si va participa la o intalnire de lucru alaturi de presedintele Parlamentului European, presedintele Comisiei Europene, Reprezentantul Presedintiei austriece la Consiliul Uniunii Europene si liderii grupurilor politice din PE.

Marti, de la ora 13:55 (ora Romaniei), presedintele PE Antonio Tajani si Iohannis vor face declaratii de presa comune.

Discursul lui Klaus Iohannis vine in contextul in care o rezolutie privind statul de drept in tara noastra urmeaza sa fie agreata de grupurile din Parlamentul European si votata in sesiunea plenara din luna noiembrie a PE.

Iata si ce a sustinut, la inceputul lunii, in PE, Viorica Dancila intr-un discurs foarte agresiv citit de pe foaie: Fara Legile Justitiei, Parchetul se intoarce in era sovietica. MCV si-a ratat menirea!

Comentarii
MosGerila
rank 5
Nu credeti ca era mai bine sa mearga Veorica sa vorbeasca in locul