Iohannis va discuta cu PSD si ALDE despre sefia SIE: La momentul potrivit voi face o propunere

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 16:463534 citiri
Iohannis va discuta cu PSD si ALDE despre sefia SIE: La momentul potrivit voi face o propunere
Foto: captura Antena 3

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca va discuta cu majoritatea parlamentara inainte sa faca o propunere pentru functia de director al SIE, post vacantat miercuri, la sapte luni de la demisia lui Mihai Razvan Ungureanu.

"Parlamentul dupa nici sapte luni a reusit sa vacanteze locul. La momentul potrivit voi face o propunere. Am de gand sa discut cu majoritatea parlamentara inainte sa fac publica propunerea", le-a declarat Iohannis juralistilor.

Seful statului a precizat ca este foarte multumit de activitatea generalului Silviu Predoiu, directorul interimar la SIE, dar ca functia trebuie ocupata de un director civil.

"Sunt foarte multumit de domnul general Silviu Predoiu, dar este director interimar si este nevoie de un director civil. Au existat anumite cutume ca un serviciu este la putere si unul opozitie (numirea conducerii, n.red.), in Parlament s-a trecut intr-o noua faza in care nu se mai tine cont", a adaugat Iohannis. Rugat de jurnalisti sa clarifice aceste afirmatii seful statului a raspuns "Nu inseamna nimic, este doar o observatie".

Intrebat daca va propune un politician pentru aceasta functie, presedintele a raspuns: "Este prea devreme sa discutam despre persoana in cauza. Daca va fi politician sau nu, ramane de vazut".

Jurnalistii l-au intrebat pe Iohannis pe cine va invita la consultari de la ALDE avand in vedere situatia tensionata din partid. "O sa am rabdare pana isi clarifica pozitia", a raspuns seful statului.

Amintim ca plenul reunit al celor doua Camere a luat act, miercuri, de demisia lui Mihai Razvan Ungureanu din functia de director al SIE si a vacantat acest post, la sapte luni dupa ce el a demisionat si a informat Parlamentul de demisie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News