Iohannis sustine ca e necesara o angajare serioasa a Guvernului de la Chisinau in planul reformelor

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 16:302248 citiri
Iohannis sustine ca e necesara o angajare serioasa a Guvernului de la Chisinau in planul reformelor
Foto: B1TV

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit marti, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, context in care a sustinut ca este necesara o angajare serioasa a Guvernului de la Chisinau in planul reformelor, un pas important fiind si reluarea dialogului cu Fondul Monetar International (FMI).

"Presedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe prim-ministrul Pavel Filip de sprijinul Romaniei, bilateral si in plan european, dar a aratat ca, in acelasi timp, este necesara o angajare serioasa a Guvernului de la Chisinau in planul reformelor, garantarii statului de drept, progreselor economice si implementarii angajamentelor europene.

Un prim pas important este reluarea dialogului cu Fondul Monetar International pentru incheierea unui nou acord, esential pentru stabilitatea economica a Republicii Moldova", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Premierul moldovean, la Cotroceni: Poate este guvernul ultimei sanse pentru clasa politica din Moldova

La discutii seful statului a aratat si ca formarea noului Guvern de la Chisinau reprezinta un pas important pentru depasirea crizei politice din Republica Moldova si pentru solutionarea problemelor stringente cu care se confrunta statul vecin. Astfel, s-a aratat ca restabilirea echilibrului politic, economic si social este esentiala pentru implementarea reformelor necesare si a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.

Conform sursei citate, premierul moldovean a prezentat situatia din tara sa si a dat asigurari privind angajamentul noului Guvern de la Chisinau de a lua masurile necesare pentru stabilizarea situatiei politice, economice si sociale si pentru continuarea reformelor.

Pavel Filip a informat cu privire la principalele masuri care urmeaza a fi luate in viitorul imediat si a multumit pentru sprijinul constant acordat de Romania.

Romania ajuta Chisinaul cu bani sa iasa din criza, dar Ciolos pune si conditii

Pavel Filip se afla in vizita oficiala in Romania. Aceasta este prima vizita externa a premierului Filip dupa investirea sa in functie, la 20 ianuarie.