Iohannis spune ca PSD blocheaza Guvernul: Pot fi inclusiv intarzieri in plata pensiilor si salariilor

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 18:58
2801 citiri
Iohannis spune ca PSD blocheaza Guvernul: Pot fi inclusiv intarzieri in plata pensiilor si salariilor
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a respins joi acuzatiile premierul Viorica Dancila conform carora el ar bloca activitatea Guvernului, prin amanarea deciziei in ce priveste numirea unor interimari la ministerele lasate libere de ALDE.

Seful statului a respins joi propunerile lui Dancila si spune ca jocurile de putere ale social-democratilor sunt cele care au declansat criza guvernamentala si avertizeaza ca, lasata sa continue, ea poate duce chiar la intarzieri in plata pensiilor si salariilor.

"Solutia nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de carpeli, precum desemnarea unor interimari, ci de a transa situatia cat mai curand in Parlament. Prim-ministrul acuza ca, prin plecarea ministrilor ALDE, Guvernul este blocat, intrucat fostii ministri ALDE nu si-au delegat atributiile, fapt ce ar fi de natura sa conduca la imposibilitatea platirii salariilor personalului.

I-auzi! Asta in conditiile in care am tinut eu demisiile aproape o saptamana, ca sa fie timp de rezolvare a situatiilor tehnice. Dancila avea obligatia sa se asigure inainte de plecarea ministrilor ca activitatea ministerelor nu va fi blocata.

Fie dna Dancila nu a stiut ca era responsabilitatea sa, ceea ce denota incompetenta, fie a vrut sa profite de acest moment pentru a prelungi in mod artificial sa mearga in Parlament, fapt deosebit de grav, pentru ca pune in discutie loialitatea sa fata de cetatenii Romaniei", a spus Iohannis, intr-o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni.

Presedintele a facut si un bilant al guvernarilor PSD-ALDE din ultimii doi ani si jumatate.

"E ridicol sa spui ca nu esti lasat sa guvernezi cand in 2 ani jumatate ai schimbat 3 premieri si 80 de ministri. La cei 80 de ministri se adauga 35 de solicitari de remanieri sau ministri care numai stabilitate si normalitate nu putem sa spunem ca genereaza.

Si in aceste zile dna premier vrea sa schimbe 8 ministri. O treime din guvern. Si de fiecare data schimarea a venit in urma unor reglari de conturi in PSD.

Avertizez PSD sa puna rapid capat acestei crize politice care se poate transforma intr-o criza cu efecte directe asupra cetatenilor. PSD risca sa duca Romania intr-un blocaj care se poate transforma inclusiv in intarzieri in plata pensiilor si salariilor", a mai spus Iohannis.

El i-a cerut lui Dancila sa mearga "de urgenta" in Parlament, cum ii cere Constitutia, pentru a cere votul de validare, avand in vedere ca, dupa plecarea ALDE, s-a schimbat structura Executivului ce a primit girul alesilor.

Tot astazi, insa, Dancila a sesizat CCR, considerand ca se afla in situatia unui conflict juridic cu Iohannis. Dancila a precizat ca sesizarea ramane valabila si daca va primi raspunsul in legatura cu interimarii, pentru ca in ea reclama si ca seful statului i-a respins si propuneri de ministri plini, cum ar fi Dana Girbovan la Justitie, fara a-si motiva decizia.

Citeste pe larg declaratiile celor doi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Iohannis criza PSD intarzieri pensii salarii , #Viorica Dancila