Iohannis spera sa treaca motiunea de cenzura. Ponta, la Consiliul European? "Niciodata!" (Video)

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 13:09
4343 citiri
Iohannis spera sa treaca motiunea de cenzura. Ponta, la Consiliul European? "Niciodata!" (Video)
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis spune ca premierul Victor Ponta a creat "o foarte mare problema Romaniei" prin trimiterea sa in judecata, motiv pentru care nu ne va reprezenta "niciodata" la Consiliul European. Seful statului ar fi multumit daca motiunea de cenzura depusa de PNL ar trece.

Intr-o conferinta de presa sustinuta, miercuri, la Palatul Cotroceni, presedintele a fost intrebat despre declaratiile facute dimineata de premierul Victor Ponta, care a sustinut ca el ar fi trebuit sa fie prezent la reuniunea extraordinara si informala a Consiliului European din aceasta seara, pentru ca presedintele se duce "degeaba".

"Nu doresc sa comentez acesta chestiune, mi se pare o abordare fundamental deplasata din partea primului ministru", a replicat Klaus Iohannis.

De asemenea, intrebat de ce nu a cerut mandat de la Parlament conform Legii 373/2003, Klaus Iohannis a precizat ca paragraful din lege se refera doar la situatia in care la Consiliul European participa premierul, nu presedintele. "Acest prim ministru nu va participa niciodata la Consiliul European!", a subliniat Klaus Iohannis.

Ponta, atac neasteptat la Iohannis: Se duce degeaba la Consiliul European

Seria atacurilor la Victor Ponta a continuat cu raspunsurile primite la intrebari legate de motiunea de cenzura depusa de PNL, citita azi in Parlament si care se va vota saptamana viitoare.

"Sunt presedintele Romaniei, nu sunt implicat deloc in motiunea de cenzura si nici in negocierile dintre partide, dar, sigur, ar fi un rezultat bun daca ar trece motiunea. (...) Nu sustin public o motiune a PNL, dar ea ar rezolva o problema foarte mare a Romaniei, care are un prim ministru trimis in judecata. Suntem unici, in sensul negativ, cu un astfel de prim ministru", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: Acest numar de refugiati poate fi usor gestionat de Romania

Seful statului a mai afirmat ca nu a discuta nici cu premierul, nici cu alti reprezentanti ai coalitiei de guvernare dupa ce a cerut demisia lui Victor Ponta in contextul trimiterii sale in judecata.

"Astept ca cei care au in putere, sa o faca", a precizat acesta, referindu-se la inlaturarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului.

Pe de alta parte, intrebat despre schimbul de replici acide dintre premierul Victor Ponta si Ministerul de Externe, pe de o parte, si reprezentanti ai Guvernului Ungariei, pe de alta parte, Klaus Iohannis a comentat: "Cred ca ar fi fost indicata o mult mai mare retinere, si de o parte si de cealalta. Un schimb de replici nu rezolva ceva, dar complica relatiile. Dialogul a fost in afara cadrului diplomatic".

Ungaria ataca din nou Romania: E o rusine pentru Europa ca Ponta ne defaimeaza in mod constant

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis Ponta Consiliu European, #Iohannis Ponta declaratii Ungaria , #Victor Ponta