Iohannis si Ponta, prima intalnire din 2015

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 21:104113 citiri
Iohannis si Ponta, prima intalnire din 2015
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta se intalnesc, marti, pentru prima oara in noul an, cu ocazia ceremoniei de investitura a noului sef al Statului Major General.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele participa, marti, incepand cu ora 14.00, la ceremonia de investitura a general-locotenentului cu trei stele Nicolae-Ionel Ciuca in functia de sef al Statului Major General al Armatei.

"Supranumit 'Generalul desertului', domnul Nicolae-Ionel Ciuca a condus Batalionul 26 infanterie cu care a participat la misiuni de lupta in Afganistan si Irak, intre anii 2002 - 2004", mai transmite comunicatul citat.

Iohannis a semnat decretul: De la 1 ianuarie avem un nou sef al Statului Major

De asemena, la evenimentul din Aula Ministerului Apararii Nationale va participa si prim-ministrul Victor Ponta, potrivit unui comunicat al Guvernului, remis Ziare.com.

Premierul Ponta si-a luat consilier din fruntea Armatei

Pe 29 decembrie, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nicolae-Ionel Ciuca in functia de sef al Statului Major, incepand cu 1 ianuarie, acesta fiind anterior loctiitorul celui care a detinut anterior aceasta functie, generalul Stefan Danila.

Aflat in fruntea armatei romane de 4 ani, din ianuarie 2011, Danila a fost ulterior numit de premierul Ponta in functia de consilier de stat.

F.N.