Iohannis si Ciolos, vazuti de Iliescu, Basescu si Antonescu

Sambata, 26 Decembrie 2015, ora 19:48 6517 citiri
Foto: site Guvernul Romaniei (Arhiva)

Klaus Iohannis si Dacian Ciolos sunt apreciati de Ion Iliescu si Crin Antonescu, dar criticati de Traian Basescu.

Atat Ion Iliescu, cat si Crin Antonescu il caracterizeaza pe Klaus Iohannis comparandu-l cu Traian Basescu.

"Nu are impulsivitatile domnul Basescu, cu mai putina experienta decat avea domnul Basescu, dar cu niste calitati in ceea ce priveste cumpanirea, in incercarea de a asigura o politica de echilibru", a comentat primul presedinte de dupa 1989 pentru Digi24.

La randul sau, Crin Antonescu a spus ca Iohannis este un presedinte care nu a fost "mahalagiu" precum Traian Basescu, ci a avut "un comportament demn, chiar daca mai discret, chiar daca uneori mai palid".

In schimb, Traian Basescu l-a criticat pe Klaus Iohannis in special pentru faptul ca a refuzat sa participe la ultimul Consiliu European, trimitand premierul.

Ciolos, concluzii dupa Consiliul European: Ce pozitie a avut Romania

"Domnia sa nu numai ca nu ne reprezinta, pur si simplu abdica, ca un rege. Atunci, cat tupeu trebuie ca sa ai sa spui ca Romania a fost izolata si ai venit tu sa o dezizolezi", a comentat Basescu, raspunzand astfel unei declaratii facute de Iohannis.

Basescu face praf politica externa a lui Iohannis: Daca as fi fost presedinte, Nariskin nu ne-ar fi dat lectii in Parlament

Ciolos, laude si critici

Si premierul Dacian Ciolos se bucura de aprecierea lui Iliescu si Antonescu.

"Am apreciat si prezenta publica a domnului Ciolos. Un om cumpanit, un om echilibrat, poate sa fie un lucru reusit pentru perioada aceasta", a declarat presedintele de onoare al PSD, in timp ce fostul lider liberal a spus ca are incredere mult in actualul premier.

"Am incredere personala in Dacian Ciolos ca va putea face un bun mandat ca prim ministru. Am incredere ca va putea face, daca va dori, si tranzitia la exercitiul de lider politic", a spus Crin Antonescu.

In schimb, Traian Basescu apreciaza ca tranzitia s-a facut deja.

"Din pacate a venit tehnician si s-a facut politruc. Asta e viata", a spus fostul presedinte despre Dacian Ciolos.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com