Iohannis s-a dus cu Orban la congresul PPE: Ce spune despre influenta Romaniei in structurile UE si intrarea in Schengen

Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 08:45 4947 citiri
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca, daca va reusi sa castige alegerile, la final de an, Romania va fi reprezentata in PPE si de premier si de presedinte, iar "influenta Romaniei va fi considerabil mai buna".

Iohannis a fost intrebat, miercuri seara, la Zagreb, ce inseamna pentru Romania sa fie reprezentata la Congresul PPE atat de presedinte, cat si de premier.

"Este evident o situatie foate, foarte buna pentru noi in cadrul PPE si si pentru a sublinia acest lucru am venit la summit-ul sefilor de stat si de guvern din PPE.

Cu siguranta in aceasta noua configuratie care, daca voi reusi si in turul doi al alegerilor, ne duce in situatia sa avem la sfarsit de an si presedinte si premier din PNL, din PPE.

Evident, influenta Romaniei in cadrul PPE si implicit in toate structurile UE va fi una considerabil mai buna si avem evident intentia sa folosim acest lucru in beneficiul Romaniei si al romanilor", a spus Klaus Iohannis.

Intrebat, de asemenea, daca aceasta situatie ar fi un impuls pentru aderarea la Schengen si la zona euro, Iohannis a spus: "Cu siguranta, in noua configuratie, discutiile se vor relua si vom avea atunci o mult mai mare greutate politica".

Congresul PPE are loc, miercuri si joi, la Zagreb, fiind aleasa noua conducere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News