Iohannis, reactie in vinerea sangeroasa: Trebuie sa ramanem fermi si uniti

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 20:035221 citiri
Iohannis, reactie in vinerea sangeroasa: Trebuie sa ramanem fermi si uniti
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a condamnat, vineri, atentatul asupra unei moschei siite din Kuweit, dar si cele doua atacuri din Franta si Tunisia.

"Imi exprim regretul profund fata de victimele atentatelor teroriste de astazi. Aceste atentate ne arata ca terorismul reprezinta o amenintare reala in fata careia trebuie sa ramanem fermi si uniti. Romania este solidara cu statele lumii in lupta impotriva terorismului si va continua sa se implice in combaterea acestui fenomen", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Teroare in Tunisia - Zeci de oameni ucisi, multi dintre ei turisti aflati la plaja. Cine e atacatorul

Mass-media a numit ziua de 26 iunie "vinerea sangeroasa", doar in atentatul asupra lacasului de cult pierzandu-si viata 13 persoane (24, dupa alte surse). Acest atac a fost revendicat de Statul Islamic.

Un alt atac a avut loc intr-o uzina de produse chimice situata in apropierea localitatii franceze Lyon, aici un barbat fiind decapitat si doi raniti.

Al treilea atac a vizat o statiune din Tunisia, fiind trase focuri de arma in apropierea a doua hoteluri. Cel putin 28 de oameni, printre care si turisti, ar fi fost ucisi.